Бръчките и окосмяването може да са признак за проблем

Ранната поява на бръчки може да се дължи и на дехидратация
10 сеп 2015 09:40,
5
Бръчките и окосмяването може да са признак за проблем
Снимка: Reuters, архив

Лицето в голяма степен издава здравословното състояние на организма. Сухата кожа, напуканите, устни, бръчките могат да бъдат сигнал за проблеми, които биха могли да бъдат овладени лесно.

Понякога обаче същите тези симптоми е възможно да са знак за заболяване или състояние, което се развива "тихомълком". Подобни проблеми не бива да се отминават, без да им се обърне необходимото внимание.
 
За какво могат да бъдат признак бръчките?
 
Преждевременната им поява може да е повече от липса на правилни грижи за кожата. При жените преждевременното остаряване може да бъде сред първите признаци на остеопороза. Според данни на проучване на изследователи от Финикс, САЩ, ранната поява на бръчки и ниската костна плътност са тясно свързани с ранния период на менопаузата.
 
Ранната поява на бръчки може да се дължи и на дехидратация, вследствие на която се влошава еластичността на кожата. Възможно е също така да е признак и за дефицит на витамин D.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ха, сега де... преди 8 години
.....аз пък си харесвам бръчките.Без бръчки сме ,като тиган на месечина
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а липсата на бръчки се дължи на прекалено натрупване на мазнини. Затова носи си годините с достойнство, бръчките с любов , че малко доживяват да се сбръчкат. Живей си и си носи новите дрехи :) Баба ми все за бръчки и козметика е мислила...
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъ! Чи на Пешо дядо му е сбръчкан и космясал кат' Голямата косматка - ама е на 105 г.!