Синдром на фалшивата бременност - покосява и мъжете

Много бъдещи татковци минават през това състояние
20 сеп 2015 11:40, Румяна Тасева
5
Синдром на фалшивата бременност - покосява и мъжете
Снимка: Reuters, архив

Може да се наложи бременната жена да се бори с промени в настроението, апетита, раздразнителност, гадене и дълъг списък от други състояния. Ако обаче и нейният партньор започне да изпитва също тези симптоми?

Интересното е, че много бъдещи татковци минават през това състояние, което е известно като синдром на "състрадателната бременност". Той е известен също като синдром на Кувад - думата идва от френската дума couver, което означава инкубиране. Симптомите се появяват при мъжете по време на третия месец от бременността на партньорката, както и към последните седмици преди раждането.

 Типичните симптоми включват повръщане, увеличаване на теглото, нарушено храносмилане, повишен или понижен апетит, диария, запек, зъбобол, крампи на долните крайници и главоболие. Други симптоми са промени в настроението, сърбеж по кожата, както и безсъние.
 
В много редки случаи е възможно коремът на бащата да се увеличи подобно на бременна в седмия месец и теглото му да се увеличи средно с около 11-13 кг (лъжлива бременност).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Бай Пеню преди 8 години
Ееееей а аз се чудех какво не ми е наред този месец
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦИРКА ПРОСТО Е ПЪЛЕН!
1
0
 
2
 
! Отговори
д преди 8 години
тая статия продължения на статията с аналния секс ли е?