С пръстов отпечатък в болницата - от януари

Масово лекуваме пикочно-половата система, разкри Москов
6 окт 2015 09:34,
50
С пръстов отпечатък в болницата - от януари
Снимка: Булфото, ахрив

До края на януари в болниците и аптеките ще бъде въведен персонален пръстов идентификатор.

Всеки здравноосигурен пациент ще има такъв и само така ще може да докаже своето присъствие в болницата. Това обяви здравният министър Петър Москов в ефира на Нова телевизия.
 
Москов обясни, че всеки пациент ще има свой индивидуализиран пакет за доболнична помощ, като по неговия личен здравен статус ще се преценява какво количество направления могат да му бъдат отпуснати през годината.

"За да имаме пари в нашата Здравноосигурителна каса, трябва да има приватизация. Това е една от причините болниците да са пълни с пациенти, които не са болни. Една от най-разпространените диагнози през миналата година беше "консервативно лечение на пикочно-половата система", коментира здравният министър.

По думите на Москов ще има основен пакет със заболявания, които веднага ще бъдат подпомогнати от касата. Ще има и допълнителен пакет – за болницата, която пациентът си е избрал.

Още по темата

"Ще приложим добре забравеното правило – какви са критериите да влезете в болница и какви са критериите да ви изпишат", допълни той.

"Ако вие сте късметлия и имате нужда от конкретен специалист, ще се доберете до направление. Така беше досега. От тук нататък вие ще имате своя минимален гарантиран достъп за здравноосигурителния си статус. Това са прости разчети", каза министърът.

За проблема с липсващите ваксини, Петър Москов бе категоричен, че имунизациите за новородените са изцяло осигурени.

"Що се отнася до реимунизацията на 6-годишните, тя ще бъде възстановена до края на тази година", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Отпечатък от мозъка да му вземат на тоя ***
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и на изборите с пръстов отпечатък, само че на средния пръст
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви пръстови отпечатъци бе. Я по добре с Нотариално заверен договор. Преди пациента да влезе в болницата да извикат нотариус, да напишат договор, да го заверят че и да го впишат. Да не си помисля някой да изклинчи, я доктори, а пациент. Че и яки наказателни клаузи да има в договора.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този перко наистина прекалява с Белото.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Москов, а къде е контрола от Здравната каса, че така поставените диагнози са били достоверни? За никой не е тайна, че от Касата не може да излезе и лев без подпис от лекар! Та кой е виновен за източването (по думи на всички родни политици, вкл. Москов)?! Май ти и твоите колеги! И така ще бъде, докато празноглавци като теб диктуват в системата. Опитвате се да "борите" проблемите чрез комисионни в джобчето. Ама не сте виновен вие. Има достатъчно празноглавци да гласуват за шайката ви
25
0
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Защо не започнете и ДНК тестове да правите за да проверите пациентите дали реално са те?
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа Електронните карти. Да не сме във СРЕДНОВЕКОВИЕТО да даваме пръстови отпечатъци. *. ТИ ЛУДИЯ МИНИСТЪР
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да съберете отпечатъците на всички наистина и ги пратете на ДАНС. Като ги дразни някой да ги 'откриват' на местопрестъпления.
22
4
 
21
 
! Отговори
мед сестра преди 8 години
Предлагам на мед персонал да бъдат раздадени по една полицейска фуражка и палка за по-добър контрол в болниците ,смешнико жалък!
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо е необходимо това? Електронната здравна карта би свършила същата работа, като едновременно с това може да предостави данни за предходни заболявания, за провеждано лечение и т.п.неща, които по принцип се налага всеки път да ги обясняваш на доктора, защото най-често ги мързи да попълват и здравния картон при толкова друга бумащина.
20
3
 
35
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Всеки пациент ще има пръстов отпечатък. На челото му ще има баркод. На гърдите му ще пише ЕГН-то. На предника му ще има GPS. На *** му ще бъде закачен червен фенер.
19
0
 
7
 
! Отговори
хах... преди 8 години
не се пише "пикочНО-полова система" а - пикочо полова
18
3
 
20
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Този е драстично луд! Чиста схема за облагодетелстване на определени фирми, които ще продадат периферните устройства за вземане на пръстови отпечатъци. Министърчето е решило да си тръгне с 5 000 000 в офшорка!
17
3
 
24
 
! Отговори
СТМ преди 8 години
Да внимават стругарите!!! Че при трудова злополука, не дай Боже, трябва с муйовете си да се идентифицират!!!
16
4
 
19
 
! Отговори
НЕЗАБАВНА преди 8 години
ОСТАВКА *** !!!
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А семенна течност за генетична идентификация?! Министърът и съветникът му по европейските фондове сега от машинките за биометрия ли пак ще ощавят едни пари. С машинките за лични карти вече осукаха по един мазен залък... Нещастници!
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американската агентура в правителството съвсем се е смахнала. Пациентите да не са терористи или убийци? Ако така Новия световен ред бореше престъпниците и терористите един нямаше да има. Изобщо няма да ви давам мои отпечатъци,не съм престъпница и нямам намерение да ставам,но ти Москов, си. Да не сте чипирани вече цялото правителство вече и да ви е бъгната програмата? Не е лошо да литнете до САЩ да ви настроят както трябва.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Апропо както е писал колегата в пост 1 поставянето на ушни марки е къде по-евтин и изпитан метод. Малко е неестетично, но е къде по-практично.
12
3
 
20
 
! Отговори
Писна ни преди 8 години
Москов Оставка писна ни от теб и твойте постоянно страшно глупави и вредни идеи... !
11
2
 
25
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
А ако трябва да купя лекарства за баба ми, кой пръст трябва да ѝ отрежа за да сверят отпечатъка в аптеката?