Плюшените играчки - рискови за детското здраве

Те могат да са причина за хранително натравяне
14 окт 2015 22:23,
4
Плюшените играчки - рискови за детското здраве
Снимка: Reuters, архив

Любимите плюшени мечета "съпреживяват" с детето всички негови мигове и емоции в процеса на израстване – от страха от чудовището под леглото до първия учебен ден и дори успяват да се превърнат в "член на семейството". Добрите приятели на децата обаче може да крият сериозни рискове за здравето им, става ясно от ново проучване, проведено от Dettol.

Специалистите изследвали повърхността на играчките в стотици домове, регистрират наличието на десетки видове бактерии върху 80% от тях. Някои от вредните микроорганизми върху плюшените любимци могат да доведат до тежко хранително натравяне след контакт с ръцете и устата на най-малките.

Нещо повече – според изследванията по всяка 4-та играчка се намират следи от фекалии, които могат до причинят различни стомашно-чревни инфекции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сме израстнали с по една такава плюшена играчка и сме ОК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това са манипулации и глупости, за да карате хората да се притесняват и да си купуват ОТРОВНИ препарати за почистване!!! Има нещо, което се казва ИМУНИТЕТ и той се създава в досега с околната среда, вкл. и играчнките. Пфуууу, аман!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оф, като чета такива статии и наистина ми се до*ира, чесно! Постоянно от някъде те заливат микроби, бацили и фека*ии, всичко е опасно, вредно и заразено, направо незнам, как човечеството още е живо, а как баба ви е оцеляля не ми се мисли. То не бяха четки за зъби, плюшени играчки и всякакви други джаджи със следи от го*на и други зарази. Стига с тези статии! Кой знае, колко *** сега ще изпаднат в така популярната напоследък паническа атака и ще изхвърлят всички плюшени играчки на децата с
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой ви плати за тази публикация? КОй?? коя фармацевтична компания ви накара да го напишите?