Какво да ядем при киселини в стомаха?

Овесените ядки са много подходящи в случая
21 окт 2015 22:26, Румяна Тасева
23
Какво да ядем при киселини в стомаха?
Снимка: Reuters, архив

Ако в момента ви изгарят киселини, вместо към шкафа със содата за хляб, можете да посегнете към фруктиерата. Зрелите банани се смятат за алкална храна, която може възможно да потиснат киселините. Трябва да имате предвид обаче, че при 1% от страдащите от киселини при консумация на банани състоянието може да се влоши. Подобен ефект, със същата уговорка, имат и пъпешът и динята.

Никакви съмнение относно ползата срещу киселини не бива да имате от овесените ядки. Те не само засищат и поддържат енергията за дълго, но и предотвратяват образуването им. Кашата, която се получава в храносмилателния тракт, и слузта, която отделят овесените ядки имат свойството да „поглъщат“ киселините, с което неутрализират дразнещия им ефект.
 
При киселини експертите препоръчват редовно хапване на салати, но при условие да се избягват доматите и лукът – които напротив могат да предизвикат оплакването. Ако се консумира салата с тази цел, тя трябва да бъде възможно по-“чиста“ откъм добавки като  сосове, някои подправки, сирена и др. Салата може да се овкуси с мъничко олио, оцет или лимонов сок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Лидия преди 8 години
Пробвах с Редуфлукс дъвчащи таблетки, защото действат механично, а не като разни други инхибитори, помпи и тн. Има добър ефект за сега, което ми трябва.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който го е писал това е луд и некомпетентен.
8
0
 
0
 
! Отговори
Баба ти хвърчилото преди 8 години
Не ми трийте коментарите те не са политически или пък.....
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смятам да подам съдебен иск срещу Москов. моята сестра има мигрена лекарите казаха да я лекуваме с Кола - имало кофеин, а в по-късна възраст с Кафе. винаги си носи в ученическата раница Кока Кола в случай на главоболие. сега Москов обяви кофеина за вреден и иска рязко да го обрааг с данък. Смятам че трябав да бъде съден.
6
0
 
6
 
! Отговори
Баба ти хвърчилото преди 8 години
Който го е писал това има много поздрави! Овесените ядки са за запек,бананите -обратното.А от салата и диня бая ще се превивате.Само картофи,ориз и варено месо.Даже шарената сол вреди.Не публикувайте подвеждаща информация.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво има да се умува, киселини се неитрализират с основи. Гълтайте сода каустик!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До1 Темата е друга, потърси помощ при специалисти
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Omeprazole консумирам в момента. Помага защото намалява самото отделяне на киселините. Не лекува проблема, само облекчава страданието и позволява на хранопровода да заздравее от киселинните изгарания. Важно е да не четеш обаче описанието на страничните ефекти, че скапва настроението.
2
1
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Улцерин. Минимум 2 месеца. Обикновено неговите дават ефект след 2 месец, защото са си билки.
1
0
 
8
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 4Сусамов тахан. На гладно по лъжичка.