На какво се дължи дискомфортът на половите органи при жената?

Гениталиите са деликатна и особено чувствителна област
12 ное 2015 23:00,
22
На какво се дължи дискомфортът на половите органи при жената?
Снимка: Reuters, архив

Гениталиите са деликатна и особено чувствителна област на женското тяло. Заболяванията, които най-често ги засягат, са инфекциозни и дерматологични.

1. Вулводиния

Вулводинията е термин, описващ постоянния дискомфорт във вулвата (външните полови органи), изразяващ се в парене, дразнене и сухота. Заболяването има няколко клинични форми:
 
  • Есенциална вулводиния – често се среща при възрастни жени в менопаузата. Характеризира се с парене в областта на големите срамни устни, уретрата и перинеума. Счита се, че причината за заболяването е увреждането на сензорните нерви и промяната в кожната чувствителност в областта.
  • Цикличен вулвит – това е алергична форма на вулводинията, развиваща се срещу налични във влагалището дрожди от род Candida. Появява се във втората фаза (лутеалната) на менструалния цикъл с болка, сърбеж и чуство за оток на вулвата. Оплакванията се засилват след полов контакт.
  • Вулвит, дължащ се на семенната течност – рядко срещано заболяване, протичащо със сърбеж, зачервяване, оток и уртикариален обрив на вулвата. Симптомите се появяват много скоро след коитус. Установено е, че състоянието се дължи на синтез на антитела у жената срещу семенната плазма на партньора. Прием на антибиотици или морски продукти от мъжа са най-честите антигени, провокиращи имунната система на жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 8 години
на липсата на мъжко проникване
9
6
 
7
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Слепец минава покрай магазин за риба и казва: Здравейте момичета!
8
0
 
2
 
! Отговори
Лаик преди 8 години
Само експерт/ки тука...
7
4
 
2
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Мойта няма такива проблеми защото не е сексуално активна.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде хора това не са клюки кой е заврял в коя дупка инструмента си тип четиво. Предполагам тези статия за здравето е полезна за жените. Изобщо всички статии за здравето дават полезна информация.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До без милостАми ако наистина го поеме (но орално) и после вземе, та стисне зъби (следвайки съвета ти), тогава твое чудо ничие!Ха ха ха ха!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Описаното заболяване е сериозно , не е само дискомфорт и се лекува в болница !
3
4
 
14
 
! Отговори
:) преди 8 години
До осем инчаАко гаджето е нормален човек, чистоплътен и внимателен, дискомфорт НЯМА, можеш да ми вярваш!П.П. Момиче съм.
2
9
 
15
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Нр си ги мият затова послр не им е сгодно.
1
4
 
12
 
! Отговори
До Осем инча преди 8 години
Не позна! :)