Липса на секс - какви са страничните ефекти?

Засилва се усещането за тревожност
28 ное 2015 22:41,
23
Липса на секс - какви са страничните ефекти?
Снимка: Reuters, архив

 Раздяла, работа, чести пътувания - причините за нередовния сексуален живот може да са много. Независимо на какво се дължи, липсата на секс може да ни засегне в различни аспекти.

1. Засилва се усещането за тревожност
 
Сексът помага да релаксираме. Установено е, че хората, които се въздържат, по-трудно се справят със стресиращи ситуации като публично говорене.
 
Защо се получава така? По време на секс в мозъка се синтезират вещества, които оказват благоприятно влияние на настроението. Такива са ендорфин и оксироцин и помагат да се чувстваме по-спокойни. Можем да се опитаме да компенсираме с практикуване на йога.
 
2. По-податливи сме към настинка и грип
 
Липсата на редовен секс може да понижи излагането на микроби, което лишава от ползите, свързани с укрепване на имунната система.
 
Изследователи установяват, че сред хората, които правят секс веднъж или два пъти седмично, се наблюдава 30% повишаване на антителата в организма, в сравнение с тези, които го практикуват по-рядко или не правят изобщо.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Имах връзка в която общото ни беше само секса, но не продължи дълго. Момичето се разсърди, макар, че имахме уговорка.
11
2
 
9
 
! Отговори
балама преди 8 години
Тези на снимката от умерената сирийска опозиция ли са?
10
2
 
2
 
! Отговори
до 10, серсема преди 8 години
Така е, секса в домашния условия е висша форма на интелект.
9
2
 
12
 
! Отговори
меркел преди 8 години
Меркел прочела статията и повикала:"Добре дошли бежанциДа излекувате женската тревожност"
8
4
 
7
 
! Отговори
Зигмунд Ф. преди 8 години
На прекрасно подбраната снимка за илюстрация на анализа ясно личи,как мъжете са с напрегнати лица(горния) и с неуверена усмивка(долния). При жените очевидно секса е дори в излишък,защото всички са ведри и широко засмяни. Когато очакванията са по-големи от полученото ,няма как да не се сдобиеш с описания стрес.
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Схващане и изтръпване на ръката.
6
5
 
23
 
! Отговори
Пинко, 48, серсем преди 8 години
Секса е работа на мъжа и жената, за предпочитане семейни и без изневери. Така в максимална степен се опазва нормална психиката. Останалото води до тревожност, самоизолация и срив рано или късно. Монасите и монахините са друга категория. Не случайно обаче при тях има много строги правила за да са по-малко изкушенията.
5
5
 
15
 
! Отговори
Сузи преди 8 години
Странични ефекти ми напомня за на баба ми хапчетата.Не вярвам някой да мисли за страничните ефекти, ако прави или не прави секс.
4
8
 
23
 
! Отговори
везни преди 8 години
секс с неподходящ е истинска отрова ,а и излишен стрес.по-добре си стой сама.предпочитам йога и всякави др. развлечения пред разни типове ,на които им е все едно с кого лягат.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ги гледам тези монахини и монаси в манастирите ги съжалявам.Те ще да са извънземни ,не ги виждам милите да са в стрес? Каква ли ще да е рецептата за това спокойствие и Любов у тях без секс и мъжко внимание? Да ги питаме те имат връзка с Бога и да ни светнат какъв съвет им е дал Исус да го дадат и на нас простейшите.
2
5
 
32
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 8 години
Липса на секс? Заприличвате на Минко дъртака.
1
10
 
11
 
! Отговори
ацацацу преди 8 години
Големи глупости. Всичко си идва на мястото. Блудът = сексът е смъртен грях = зло сеещо смърт. Промиват ви мозъците и ви правят донори точно като матрицата