Първа среща на детето със зъболекаря – какво е важно?

Трябва да намалим стреса у детето
30 ное 2015 13:14, Румяна Тасева
0
Първа среща на детето със зъболекаря – какво е важно?
Снимка: Reuters, архив

Всички се харесваме с бяла и здрава усмивка, както и ценим красотата в усмивката на околните. Грижим се за комфорта и вида на нашите зъби, но често се сещаме за нуждите от дентално лечение на нашите деца, чак когато ги заболи.

За съжаление се сещаме да заведем малките при денталния лекар, когато вече положението е сериозно, обикновено кариесите са станали толкова дълбоки, че са преминали в пулпити и са съпроводени от трудно повлияваща се нощна болка. В други случаи поводът за първата среща са често срещаните травми на зъбите и лицево-челюстната област, които съпътсват голям процент от израстването на децата.
 
При тези ситуации децата са крайно стресирани от болката и притеснението на родителите. Те са раздразнени и уплашени, така че това е най-неподходящия момент да бъдат въведени в нова обстановка при непознати хора, която най-често ги плаши и трудно може да ги предразположи.
 
Затова е есенциално детето в момент на спешност да постъпи във вече познат кабинет при познат доктор по дентална медицина, за да може възможно най-бързо и безболезнено да бъдат извършени необходимите манипулации и най-важното – всичко това да бъде осъществено с оказване на минимален стрес.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: детезъболекарстрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари