Грипът превзема Пловдив, спират децата от училище

За два дни 30 са постъпили в болница в тежко състояние
8 фев 2016 11:44,
4
Грипът превзема Пловдив, спират децата от училище
Снимка: архив Булфото

Учениците в Пловдив излизат в грипна ваканция. Тя започва утре и ще продължи до края на седмицата. Новината обяви кметът на града Иван Тотев.

Още по темата

Решението е взето след изпратено писмо от Регионалния инспекторат по образованието (РИО)-Пловдив с препоръка към Общината да се изолира разпространението на грипните вируси, съобщи "Дарик".

Кметът заяви, че на 6-и и 7-ми февруари през болниците в града са преминали съответно 148 и 137 деца, със симптоми на грип.

Обявяването на грипна ваканция до края на седмицата е било предложено от Регионалната здравна инспекция в Пловдив на Инспектората по образованието тази сутрин.

Директорът на Дирекция "Надзор над заразните болести" към РЗИ д-р Моника Троянчева съобщи, че през почивните дни броят на заболелите от грип рязко се е покачил и е необходимо да се вземат превантивни спешни мерки.

Само през уикенда са приети над 30 пациенти в тежко състояние, вследствие на грипа. Те са от всички възрасти, но децата преобладават.

От УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив потвърдиха, че Инфекциозна клиника работи на пълен капацитет, като през последните дни са приети 20 деца в по-тежко състояние.

От здравното заведение уточниха, че децата са със  затруднено дишане, повръщане, диария и висока температура, вследствие на която някои са получили и гърчове. Състоянието им обаче не е критично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
31
 
! Отговори
rrr преди 8 години
Моето джипи , лека и пръст ми казваше , че тя като лекар не може да се обясни защо грипа идва през зимата, защо трябва да се бием ваксини които реално нищо не ни помагат, но пълнят нечии сметки....в продължение на повече от 10 години се ваксинирах за грип всяка година , но от 6 години не правя ваксини и съм спестил общо ~ 70 лв.
2
0
 
33
 
! Отговори
ludnica преди 8 години
Сто процента ни пръскат с някви вируси!Миналата година имах 3 месеца отвратителна кашлица...няма да казвам кво излизаше! Всички около мен се заразиха и те така три месеца! Никви хапчета не помагаха,пращаха ме на пулмолог на алерголог после пак на пулмолог и нищо! Така и не стана ясно какво е това! Някои си експериментира върху нас и тва е!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно си прав 1 тези самолети с неизчезващите по цял ден следи оформящи мазна пелена точно това хвърлят тази година имаше зверско пръскане а фармацевтите перът пари кат луди.единственото спасение е народното но и то не може се спеавя с отровите дето ни пръскат мацата им