Най-вредните електронни цигари – с аромат на череша

Според някои тези цигари са безопасна алтернатива, но…
8 фев 2016 15:44,
9
Най-вредните електронни цигари – с аромат на череша
Източник: Reuters, архив

Електронните цигари с вкус на череша може да бъдат по-вредни за здравето, в сравнение с останалите видове и обикновените цигари, става ясно от ново проучване. 

Изследователите установяват, че при този аромат на електронните цигари нивата на веществото, което предизвиква дразнене във въздушните пътища, са по-високи. Много електронни цигари съдържат ароматизатори и повечето от тях се считат за безопасни, когато се добавят в храните. Съществуват известни опасения относно потенциалната им вреда, когато се вдишат, особено в дългосрочен план. 

Веществото бензалдехид обикновено се използва в производството на храни и козметика и е ключова съставка в „естествените“ плодови аромати. Тъй като е доказано, че дразни въздушните пътища, изследователите имат за цел да установят какво количество от него се съдържа в електронните цигари. 

Установява се, че нивата на бензалдехид, вдишан при 30 всмуквания от електронната цигара, често са по-високи в сравнение с обикновена цигара.

Повече за вредата от електронните цигари може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Марк Твен преди 8 години
Да се говори толкова много и да се спори за вредата от електронните и вредата на обикновенните цигари е направо жалко и смешно. Това е същото като да седим и да се чудим да се гръмнем или да се обесим и всъщност кое от двете, ще е по-безопасно. Щом се започнал да пушиш ти си зависим и си роб, защото си загубил свободата ти. Дали си вързан с верига или копринено въже?! Вързан си и обикаляш в кръг около забитата в центъра цигара. Може да си мислиш каквото и да е но ти си зависим. Това е! Успех!
6
4
 
4
 
! Отговори
ой на дяда балъчета преди 8 години
никотина в ел.цигари е синтетичен и се получават натрупвания в организма, особено ако се пуши нон-стоп, каквото и правят масово консуматорите на ел.цигари. Да не говорим, че целта там е следната: отказвайки нормалните цигари, да заместваш с ел.цигара, но само когато вече не издържаш от никотиновата абстиненция, а не постоянно да дърпаш като някой кабаретен цигулар
5
5
 
7
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Не, тези течности се правят с най различни аромати. Може и тютюн, но той не е толкова добър.Но що за глупости са това което пишат...Виждал съм рентгенови снимки на човек, който е спрял да пуши и е преминал на ел. Цигара.На 1вата снимка има яко петнаСлед 5 години човека отива на лекар че го боляли гърдите и му правят 2ра. Взима си и нея и какво да види, петната изчезнали на 80%Моите оредпочитания са ягода с праскова и захарен памук. Вкуса става невероятен, сам си го готвя в къщи, на 3мг ниk
4
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
ще щмъркаме емфие :Dgoogle
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саше, всеки има право да се трови с каквото пожелае. Аз предпочитам по конвенционални средства, като например: Джим, Джак и Джони. Само не разбирам защо с аромат на черешки, не е ли смислено цигарите да са с аромат на тютюн.
2
5
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Наистина ли вярваш, че електронните са по-вредни от аналоговите? Пушач на аналогови бях 12 години, от 1 година пуша само електронна цигара. Разликата е от земято до небето, но естествено можеш да вярваш на каквото искаш
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОБРЕ ЧЕ ИЗМИСЛИХА ЕЛЕКТРОНКИТЕ ЧЕ ДА НИ ПОИЗЧИСТЯТ ПО БЪРЗИЧКО.