Няколко лека срещу главоболие

Съветите на невролога д-р Викрам Синг
9 фев 2016 09:00, Екип на Tialoto.bg
0
Няколко лека срещу главоболие
Снимка: Outnow

Уикендът отмина и вече тече поредната напрегната работна седмица. И сякаш това не е достатъчна причина да се стресирате отрано сутринта, а се събуждате и с главоболие. Дори да сте наясно с причините за него, това не го прави по-леко и приемливо. Още по-лошото е, ако се борите с хронични болки в главата.

Може би е време да оставите лекарствата и да се замислите какво да промените в начина си на живот, за да се отървете от досадните болки. Съветите на невролога д-р Викрам Синг със сигурност ще ви помогнат. Вижте откъде да започнете:

Хидратирайте се: Дехидратацията е една от основните причини да се сблъсквате с главоболието. Заложете на водата и плодовите сокове и ограничете кофеиновите напитки, които извеждат течностите от тялото ви.

Масажи на главата: Масажирайте леко скалпа и лицето с кръгообразни движения. Така ще подобрите циркулацията на кръвта в тази част и ще тонизирате мозъка си. Масажите помагат и за отпускането на мускулите.

Хранете се здравословно: Хапвайте поне 4 пъти на ден на равни интервали време. Мозъкът ви се нуждае от глюкоза, за да функционира нормално, така че не го лишавайте от нея. Богати храни на глюкоза са хлябът, медът, картофите, оризът, тиквата, бананите.

Спете достатъчно: Сънят е важен за почивка на тялото и ума. За да се чувства човек във форма, той се нуждае средно от 6-8 часа сън. Осигурете си удобна възглавница и матрак, защото позата по време на сън също е от ключово значение за вашия тон и добра форма.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари