Как да се храним против акне?

Да повишим приема на течности
14 фев 2016 22:00,
4
Как да се храним против акне?
Източник: Reuters, архив

Хранителният режим може да се отрази на кожата по много начини. Борбата с пъпките не се състои само в козметиката, която нанасяме върху лицето, но и на храните, които консумираме. Какво да включим в хранителния режим, за да облекчим появата на пъпки?

Храни с нисък гликемичен индекс

Всички храни, които са с високо съдържание на захар, могат да нарушат баланса в нивата на кръвната захар, което да доведе до растеж на клетките, които запушват порите и повишават активността в мастните жлези. Резултатът е появата на акне. 

Затова е препоръчително да се насочим към храните с нисък гликемичен индекс, както и зеленчуци, несъдържащи нишесте, като спанак, броколи и зеле. Следва да избираме цели плодове пред плодовите сокове, тъй като при тях гликемичният индекс е по-висок. 

Повишен прием на течности

Увеличеният прием на течности е чудесен начин кожата да се поддържа хидратирана, а също така и да се подобри притока на кръв. Препоръчително е да консумираме поне осем чаши вода дневно, както и чаша кокосова вода или зеленчуков сок.

Какво още да хапваме против акне може да разберете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Деактивирана бирена мая като хранителна добавка - има много добър ефект върху кожата включително за акне, ноктите и цялото тяло.