Защо жените все още харесват брадати мъже?

Какво не знаем за мъжката брада? Puls.bg ни разкрива
25 фев 2016 11:07, Eкип на Puls.bg
28
Защо жените все още харесват брадати мъже?
Източник: Reuters, архив

Брадата, тази естествена особеност при голяма част от мъжете по света, обект на много въпроси и малко информация. И като става дума за въпроси, най-важният всъщност е защо жените все още харесват брадясалите или по-скоро брадати мъже?

Може би отговорът се крие в праисторическите корени, тогава когато човекът все още не е използвал режещи инструменти за своята брада, а и едва ли е искал да я премахне умишлено.

Лицевото окосмяване, особено в зимните периоди е имало една единствена функция – да топли ловците. Мъжете имащи бради още тогава са били обект на привличане от страна на жените. Вероятно това се дължи на фактите, че всеки мъж с брада издържа повече на студ и има по-голяма вероятност да донесе дивеч, както и че има по-силни гени, които да предаде на децата, които жената ще роди.

Всъщност брадата тогава е символизирала и положението на мъжа сред останалите. Обикновено мъжете с гъста и голяма брада са били лидери в обществото, доминиращи и със своята сила, дължаща се на високото ниво на тестостерон.

Повече любопитна информация за мъжката брада четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
Жена преди 8 години
15, "и обиконвено се опитват да компенсират някакъв комплекс, че не са достатъчно мъжествени.", а аз дали мога да ви попитам след като по външния вид разпознавате комплексите на хората, вие в какъв вид си държите окосмяването в междукрачието, че ми е много интересно как ще разтълкувате собствените си окосмявания и комплексите ви свързани с тях? Като ще прос-еем да ***--еем.
20
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
15, аре да си измислиш някакво друго никче, че хората може да объркат, че ти съм аз, тоест същата, която е написала коментар 9. То, че и аз пиша просташки пиша, ама твоето малко ...доста прос-то ми се вижда. Никога не бих се изразила по този начин за нечий външен вид! Само изпрос-тели жени или оглупяващи мъже биха могли. Хайде да пробваш с друго Именце, моля. Нали няма проблем?
19
5
 
7
 
! Отговори
жена преди 8 години
Брадатите мъже винаги седят някак нечистоплътно.
18
0
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
якооо ;)))
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъжете си бръснат брадите и гърдите за да се харесат на жените.Жените си бръснат катеричките и краката за да се харесат на мъжете. Резултатът е все повече алергии и кожни екземи.
16
11
 
10
 
! Отговори
една от всички преди 8 години
Мода, секси? Глупости.С това мъжете си оправдават мързела.Не познавам жена, уважаваща себе си, да е привлечена от мърляв мъж.Интересно дали мъжете харесват жени,които не се епилират и поддържат външния си вид.Дали ако това стане мода и при жените ,такава " модерна" жена ще им се стори секси . Мързелът ви не ни харесва.Ние искаме да галим лицата ви, а не проскубаните ви бради,дори и ДОБРЕ ОФОРМЕНИ И ПОДДЪРЖОНИ.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не познавам жена която да харесва мъже с Бради но последните могат лесно да направят компромис за това че имаш брада, а за нас мъжете е много практично защото ни спестява малко време от всекидневието и ако това спестено време го отделиш на жената та остава много доволна.
14
19
 
12
 
! Отговори
преди 8 години
Много мразя мъже с бради. Като ги видя и първата ми мисъл е, че са нечистоплътни. Да не говорим, че брадата състарява. И боде. И се гадна. Та не знам кой ги харесва точно. На мен са ми противни. Да не говорим, че това си е чист мързел. Както жените си почистват окосмяването, така и мъжете трябва да го правят. А не да ми се разкарват с космалаци по лицето.
13
20
 
18
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Мъжете с брада винаги са ми били отвратителни, изглежда нечистоплътно, боде ме неприятно и обиконвено се опитват да компенсират някакъв комплекс, че не са достатъчно мъжествени. Въобще не го разглеждам като белег на потентност, а като белег на мърлявщина.
12
12
 
9
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Мъжката брада действа възбуждащо на жените когато са в овулация защото е белег на мъжката потентност и сексуална зрялост.
11
10
 
10
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Добре поддържана брадата е символ на мъжественост и мъжки авторитет, както дългата коса е символ на женствеността при жените. Брадата е първия и видим признак на разликата между мъжа и жената и е признак за половата зрялост и тестостерона в мъжа както гривата на мъжкия лъв. Грешка е изискването за гладко обръснати бебешки лица, това лишава мъжкото лице от достойнство, но понеже живеем в такива времена предлагам компромисно решение - няколкодневна поддържана брада.
10
6
 
6
 
! Отговори
ес - тетка преди 8 години
Най-готинят брадат мъж със съвременна и мъжествена брада е МонДьо-другите са твърде първични.
9
1
 
4
 
! Отговори
do мима преди 8 години
"да бъди хубав!!!!"...ай стига ла...ми чи как да ни можи да бъди ? Кот и да кажиш, можи и ша бъди.
8
4
 
29
 
! Отговори
факт преди 8 години
Не познавам такива жени,които припадат по мъже с бради. Вероятно авторът(ката) пристига от Афганистан или Ислямска държава
7
3
 
16
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Аз особено много се впечатлявам на онези същества с мустаци и бради и с онова завито кокче коса на върха на главите им. Все още се опитвам да си дам отговор това мъж ли е или недокосвал се до жена модерен мръхльо....
6
4
 
35
 
! Отговори
жена преди 8 години
Да бе харесваме ама друг път. С тая *** лабърсексуална мода не можеш по улиците да познаеш кой е от ислямска държава и кой обикновен ***.
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важно уточнение - става дума за поддържана къса брада, козя брадичка или за тридневна брада. Попските фъндъци и талибанските храсти са за по-извратени.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"МЪЖЪТ" С БРАДА И ГЪДЕЛИЧКА КАТЕРИЧКАТА НА ДЕВОЙКАТА И ТЯ ПОЛУЧАВА ПО СИЛЕН ОРГАЗЪМ. ТЕ ВСИЧКИ Л.ЗАЧИ СА С БРАДИ АКО НЕ ВИЕ ИЗВЕСТНО! Е.АЧИТЕ УМРЯХА ПРИДИ 20 ГОДИНИ.
3
25
 
24
 
! Отговори
мима преди 8 години
Нищо по-противно от мъж с брада няма...гнусна мода...мъж, който прилича на талибан не може да бъди хубав!!!!
2
4
 
27
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Жените?! Така според заглавието се разбира че се отнася за всички жени. Аз пък изобщо не харесвам не харесвам такъв мъж. Мъжът трябва да е обръснат, прилично подстриган, с прилично облекло, чистоплътен, и възпитан.