Натурални лекове при розацея

Масло от лавандула и мед
0
Натурални лекове при розацея
Снимка: freeimages

Розацеята е кожно заболяване, причиняващо зачервяване на лицето, оток, обриви, очни увреждания, възпаление, което може да бъде доста болезнено. Засегнатите места са предимно изпъкналите централни части на лицето, които включват бузите, брадичката, носа и челото. Заболяването често засяга жените, които са в менопауза, но причините за него все още не са изяснени.

Може да се влоши от топлината, консумирането на пикантни храни, но най-лошо е, когато бъде объркано с акне и се използват силни кремове и лосиони за лечение, които могат да се окажат вредни, като предизвикат дразнене и дискомфорт.

При много тежки случаи на розацея е препоръчително да се консултирате с лекар, но има няколко начина, които може да пробвате в домашни условия за предотвратяването ѝ.

Зелен чай

Прилагането на зелен чай директно върху кожата ще успокои възпалението по-бързо. Зеленият чай има противовъзпалително действие, както и други свойства, които биха помогнали за облекчение.

Най-ефективният начин да се използва билката е, като се направи чаша чай с няколко пакетчета от нея. Пийте от чая, докато изстине и след това сложете пакетчетата на лицето си като компрес. След 10-15 минути може да ги премахнете без да изплаквате кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари