Може ли обрязването да навреди на сексуалния живот на мъжа?

Удовлетворението не намалява, оказва се
6 май 2016 20:36,
69
Може ли обрязването да навреди на сексуалния живот на мъжа?
Източник: Reuters, архив

Битуват различни твърдения относно обрязването и доколко то се отразява на сексуалния живот на мъжете. Изследователи провеждат проучване, чиято цел е да установят дали обрязаните мъже са по-склонни да страдат от проблеми в леглото. 

Участие взимат 62 обрязани и необрязани мъже, които са на възраст между 18 и 37 години. Установява се, че няма разлика е сексуалната функция сред всички участници. 

За да разберат каква е тя, доброволците отговарят на 15 въпроса относно удовлетворението им от половия акт, оргазма, желанието за секс и удоволствието, което изпитват от секса, като цяло. 

Оказва се, че отговорите на всички мъже, без значение от това дали са обрязани, са почти еднакви. Не се открива и разлика относно чувствителността на пениса сред тези, които са обрязани, и тези, които не са. 

За да стигнат до тези констатации, изследователите оценяват усещането за допир, болка, както и прага на търпимост към горещина в областта на ръката до лакътя на участниците. Същият тест е проведен и на четири точки върху пениса им, включително и на препуциума при тези, които имат.

Още за обрязването и начина, по който се отразява на сексуалния живот на мъжете, четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
7
 
! Отговори
ADN преди 7 години
ТАЗИ СТАТИЯ, ДАЛИ Е ЗА ПОДГОТОВКА?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали е от турски сериали ама май е с руски отенък!Какво ме боли мен кои какъв е!Ако щат и главите да си режат все ми е тая!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие толкова ли не разбрахте, че това е тема провокация с цел кментари. Колко е лесно човек да ви изманипулира. Направихте си трафика и си изпълнихте целта на медията.
42
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 7 години
...strahotna tema za obsajdane v balgarski ejednevnik.....kak samo ni gotviat....prozoretsa na Oberton..
41
0
 
10
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Тази статия е като турските сериали.Искат да ни внушат мултикултура.Мерси,прилагайте си я в Анадола.
40
5
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Съвременната медицина отрича категорично обрязването по всякакви лични причини.Били те хигиенични или естетични, те нямат медицинска необходимост.Единствено обрязване се извършва в случаи в които има увреждане на пениса като възпаление на препуциума което не може да се лекува по никакъв друг начин.А гланса (тоест ***) е чувствителен толкова колкото и очите - затова имаме и клепачи, освен докато спим да ги затваряме, докато сме будни премигваме с тях!Все едно да ни отрежат клепачите!
39
1
 
6
 
! Отговори
666 преди 7 години
До Анонимен 6Точно така затова на нова година църквата чества обрязването на исус.
38
2
 
4
 
! Отговори
Жена преди 7 години
45, мда... Ти с нокти и с косми под мишниците ли се роди? А между краката имаше ли косми като излезе от утробата на майка си? А обрязан ли се роди?
37
1
 
1
 
! Отговори
bix преди 7 години
не съм почитател на религиозни ритуали за прилагане на контрол над дадена общност!за справка (уикипедия)!!!препоръчвам да гледате филма (Desert Flower)
36
2
 
26
 
! Отговори
dp преди 7 години
Обрязването било по-хигиенично.Ми може и да е - там където е възникнало, по горещите пустини където водата за да се изкъпеш е повече от лукс.В останалата част от света се прави от чиста тъпотия.
35
0
 
2
 
! Отговори
opps преди 7 години
До Анонимен 40На маймунски ли пишеш?Разбираемо е...
34
1
 
3
 
! Отговори
млада и тясна преди 7 години
Що за глупост ако една жена си посгтави силикон в цц секса по хубав ли е , щото съм дупеман не ццман , виж ако е тясна играе голяма роля в удоволствието .....
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Жена, вече не се съмнявам, че понеже господ те е създал такава каквато си си ходиш космата под мишниците и между краката. Предполагам и мустачките не си махаш, и те са божи дар. Ноктите поне режеш ли?
32
2
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Ясно е, ника ти е само мечта. Изследванията не са тайна, при малко повечко желание могат да се намерят. Освен това скрининг има и в немюсулмански страни където също има *** и не и статистиките говорят красноречиво. Освен това ролята на смегмата която е в пъти повече при необрязаните за цервикалния рак е доказана безспорно от медицината. Просто ти цитирам факти които можеш да провериш и сам.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обрязването е гавра с Господ/Аллах. Ако той искаше да е без кожичка така щяше да създадат човека а не сетне да го карат да си я реже. Излиза че Господ/Аллах е некадърник който е допуснал грешка та кара хората да му я оправят. За това обрязването е богохулство.
30
5
 
10
 
! Отговори
Жена преди 7 години
39, ам що не обрежеш и дъщеря си? Някои шамани твърдят, че е доста хигиенично!!!!!Не мога да повярвам какви хора съществуват!А защо не ослепиш детето си? Много е хигиенично! Няма да има очи да види тъпащината човешка и тази на баща си!!!! А, може и да го проглушиш!
29
1
 
25
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До гурбетчияКое му е по хигиеничното да ти е отрязана кожата не мога да разбера. Ако не се къпеш,и целия да е изрязан,пак ще си е отвратително.Това че някакви ходжи оправдават гнусотиите си с какво ли не,не оправдава факта,че обрязването на малки деца е диващина
28
5
 
13
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Утре ще се появи някой кретеноид, който ще почне ушите на децата да реже!!!!
27
3
 
11
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Аре някой умник да ми обясни каква вина носи едно дете, че майка му и баща му са решили да го обрежат, според традицията им, щот и бащата преди това е бил обрязан? Аре някой умник да ми обясни какво участие има едно дете в кръщенето си, като то няма думата? Разликата разбира се е, че при първото има физическа болка и аз лично, не вдявам що за ***-щина е това да причиниш болка на детето си, заради нЕкъв тъ-п обичай, НО, каква е вината на децата, които са такива...заради традиции и обичаи?
26
2
 
5
 
! Отговори
opps преди 7 години
Затова пък цяла африка е със спин - епидемия е...