Здравка Максурова и нейните съвети за красива фигура

Тя е настоящ IFBB/NPC Bikini състезател и фитнес модел
30 май 2016 12:00, Михаела Лазарова
5
Здравка Максурова и нейните съвети за красива фигура
Снимка: facebook

От рубриката на Az-jenata.bg "Тя звездата" винаги ви представяме жени, които по някакъв начин са специални, жени с мисия. Здравка Максурова е настоящ IFBB/NPC Bikini състезател, горда майка и съпруга, мениджър-икономист по професия, фитнес модел, сертифициран треньор и диетолог.  Вижте какво  сподели красивата блондинка за това как да имаме красиво тяло. 

Кога и как започнахте да се занимавате с бодибилдинг?

През 2010 се запознах с едно страхотно семейство – фитнес-инструктори, което ме мотивира да се занимавам със спорт професионално. Преди това тренирах сама, чисто любителски. Вече след две раждания (имам две прекрасни дъщери на 11 и 18 години) (усмихва се) бях супер слаба – 42 кг и реших, че трябва да кача малко мускулна маса!

Луда бях по темата за здравословното хранене. Така започна всичко. Първо три пъти седмично, после четири, пет и накрая седем пъти седмично. И това си стана мания. Треньорът ми видя в мен потенциал на състезател и започна да ме обработва периодично.

Занимавах се с маркетинг, недвижими имоти и инвестиционни проекти. Но... постепенно хобито ми се превърна в професия и моя мисия!

А с диетология?

Тъй като при подготовката за първото ми състезание имах позволени за консумация само 5 продукта, а именно: пилешко филе, краставици, яйца, овесени ядки и ориз, започнах да се интересувам от състава на храните.
А също и за хранителните им стойности и т. н. Самообразовах се с цел да разнообразя храненето си и да постигна желания резултат. Логично следствие беше да подплатя практиката с теория. Така сега съм сертифициран нутриционист към N.A.F.A (North American fitness academy).

Преди няколко седмици излезе от печат  книгата ви „Яж, спортувай и обичай“. Разкажете ни малко повече за идеята за нейното създаване. 

Идеята се роди след като всеки втори започна да ми повтаря, че трябва да издам книга с цел да успея да докосна повече хора, да ги „заразя“с положителна енергия и да ги мотивирам. Така започнах да пиша бележки на хартия. После видях корицата, концепцията и силната енергия, която бликаше от всякъде и продължава да се увеличава и до днес.

За кого е подходяща и какви полезни съвети ще намерим в нея?

Подходяща е за всички възрастови групи, пол и спортна активност. Всеки може да намери нещичко за себе си. Наричам я „наръчник на щастливия човек“.

Кои са най-ефективните упражнения за стягане на коремчето и дупето, които бихме могли да правим всеки ден у дома?

Следвайки следните 5 правила, ще успеете да постигнете така желаното от всички жени стегнато коремче:
Ако желаете да изградите плочки – правете 4-5 упражнения по 4-5 серии веднъж, максимум два пъти седмично по 10-12 повторения с тежести, през 15-20 секунди.

Ако желаете плосък корем – правете преса на всяка тренировка, без тежести, 20-25 повторения, през 15-20 секунди.

Sorry, No diet – no abs... Жестоката истина... Както за плочки, така и за плосък корем е необходимо да спазвате определен режим на хранене, за определен период от време. А именно: консумация на правилната пропорция от белтъчини, сложни въглехидрати и полезни мазнини.

Пийте много вода. Световната здравна асоциация препоръчва 50 мл вода на 1 кг телесно тегло. Чай, кафе, сок и други подобни напитки не са ВОДА.

Никаква захар, под никаква форма, освен фруктова, т. е. плодове и то само сутрин или след интензивна тренировка, максимум между обяда и закуската, без да се смесват с друга храна и напитки.

Дупето е най-проблемната област за повечето жени, но ако правите по-долу описаните упражнения редовно – ще имате гарантирани резултати. Широк клек до долу, глутеус мост, кръстосани напади, ритници назад, обратни екстензии с топка. Всички упражнения са подробно описани в книгата ми.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на кака Здравка Каменова Желязкова.