Бадеми и ябълки разграждат мазнините

Те са комбинация, внасяща експлозия от витамини в организма
31 май 2016 09:44, Михаела Лазарова
1
Бадеми и ябълки разграждат мазнините
Снимка: freeimages

Храненето е от първостепенно значение за здравето. Осигуряването на енергия и важни хранителни вещества дава тласък на всички важни процеси в организма като предпазва от злокачествени изменения в клетките.
Много специалисти по хранене съветват храната да постъпва на малки порции в организма през интервал от 4-5 часа.

Основните хранения трябва да са съобразени с индивидуалните потребности. Леките междинни закуски също са от значение, защото чрез тях се предотвратяват резките скокове в кръвната захар, добавя се енергия в тялото и се ограничава трупането на килограми.

Комбинацията от ябълки и бадеми е един чудесен вариант за междинна закуска, който ще ви засити за дълго време, но и ще подхрани подобаващо организма. Вижте защо!

Фибри

И в двата продукта се съдържат доста големи количества фибри. Ябълките и бадемите са богати на влакнини като комбинацията между тях кара усещането за глад да стои далеч от вас през деня, предпазвайки ви от посягане към вредни храни.

Фибрите спомагат за улесняване работата на стомашно-чревния тракт, забавят храносмилането до темпове, подходящи за щателното разграждане на хранителните частици.

Фибрите са от огромно значение и за поддържане на хормоналния баланс, обработката и разграждането на мазнините по правилен начин и като краен резултат – освобождаването на необходимата за работата на клетките енергия.

Комбинацията от ябълки и бадеми предпазва от сърдечносъдови заболявания, диабет, храносмилателни проблеми, скокове в нивата на кръвната захар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари