Зърнената закуска – добра идея ли е?

В нея се съдържат големи количества захар
31 май 2016 17:14,
5
Зърнената закуска – добра идея ли е?
Източник: Reuters, архив

Широко разпространено е твърдението, че закуската е най-важното хранене за деня и затова мнозина започват деня си с купа зърнена закуска. Оказва се, че това може да не е най-здравословният старт. 

Специалисти предупреждават, че въпреки описанията на кутията на зърнения продукт, според които съдържанието ѝ е идеалният старт на деня, в много от тези продукти има големи количества захар и въглехидрати, които са с малка хранителна стойност. 
 
Специалисти в областта поясняват, че дори и към привидно здравословните мюсли има много добавени захари под формата на мед, малц, меласа, сушени плодове и дори плодов сок. 
 
Докато наситени мазнини са известни като враг на доброто здраве в продължение на много години, здравните специалисти сравнително отскоро се опитват да повишат осведомеността относно неблагоприятния ефект от захарта върху здравето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак глупости, пак глупости. Зърнена закуска не е тези *** с какви ли не прибавени *** из вътре, които ги пробутват като зърно. Зърнена закуска е една шепа зърно, директно, накисната във вода на предната вечер. Може и под формата на хляб, пълнозърнест разбира се, най-добре от лимец. Няма никакви добавени захари, меласи или каквото и да е друго там. Това че хората си мислят, че ядат зърно както пляскат тия дарадонки поляти с "мляко" (направено обикновено от сухо мляко) е липса на знание.
4
1
 
3
 
! Отговори
Arnold S. преди 7 години
Сандвич с халва и мас е по-яко!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-здравословно е филия хляб с мас, повече мас!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго си е баничка с бозЪ или айран, мани ги тея *** барабонки!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Широко разпространено е твърдението, че закуската е най-важното хранене за деня и затова мнозина започват деня си с купа зърнена закуска."В България нямаме традиция да започваме деня със зърнена закуска.