Не искаме да правим секс - нормално ли е?

Обяснението на експерт по сексуалното здраве
9 юни 2016 22:10,
15
Не искаме да правим секс - нормално ли е?
Източник: Reuters, архив

По колко секс трябва да правим? Магическото число, което следва да донесе оптимално щастие във връзката ни, е тема, която продължава да се обсъжда. 

Поставянето на секса под микроскопа на изследователите буди въпроса сред мнозина дали го правят правилно и достатъчно. 

 
Експертът по сексуално здраве от Университета на Нов Южен Уелс, Австралия Жулиет Ричърс изследва темата относно това дали е нормално да не правим секс или да не се интересуваме от него.
 
Ричърс обяснява, че хората, които не изпитват нужда да правят секс, се възбуждат рядко или никога. Те могат да не правят секс с дни, седмици, месеци или дори години. Други в тази ситуация започват да стават раздразнителни, разсеяни, нещастни, когато се въздържат сексуално дори само няколко дни.
 
Някои хора имат интерес към секса, когато до тях има партньор, но няма ли такъв, сексът не им липсва. 
 
Сексуалният интерес идва и си отива с течение на времето. Той може да изчезне, когато сме болни или стресирани, макар някои да го използват като начин да освободят стреса. Много родители на малки деца често предпочитат да си осигурят сън, за сметка на секса. При мнозина интересът към секса започва да избледнява в по-късна възраст, но е възможно да се възобнови в една нова връзка.
 
В брака хората понякога може да се чувстват сякаш са длъжни да удовлетворяват сексуалните нужди на своя партньор и така сексът може да се превърне в задължение и по този начин да се „изпари“ и желанието за него. 
 
Има и такива, които нямат интерес да правят секс с други хора, но имат либидо, чувстват възбуда и продължават да маструбират. Някои от тези хора имат черти в характера си, характерни за аутистите. 
 
Жулиет Ричърс допълва, че идеята, според която сексът трябва да носи наслада и да продължаваме да го правим до старостта, битува сравнително отскоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: възбудалибидосекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 7 години
10, аз като спечеля спирам да пускам. Така, че продължавай ти с фишовете и кьорфишеците си.
6
1
 
12
 
! Отговори
да си дойдем на дума преди 7 години
А ве важмото жената да не намирисва.
5
4
 
3
 
! Отговори
Жена преди 7 години
6,можее....да. Ама не на такива като теб. Да се случи. Ти даже до първото стъпало на триетажната къща не можеш да стигнеш. Нищо де. Копай там. Клецай. Изкачвай се. Мечтай.
4
7
 
11
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Обожавам. Обожавам секса с мъже, които съм любила първо в мозъка си, а те са ме обладавали многократно в главата си още преди да ме докоснат. Ето това е истинското сексуално общуване. За псевдоИлачите и мечтателноКопачите....те да си мислят. Не на всеки се дава възможност да прави качествен, пълноценен и пълен с емоции секс.
3
4
 
22
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
Жените не искат да правят секс, а само пари искат.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде батко Минкокажи си мнението по темата!
1
2
 
8
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не