5 храни, които пазят от остаряване

При това въобще не са скъпи, убедете се!
30 юни 2016 12:51,
2
5 храни, които пазят от остаряване
Снимка: flickr

Процесите, свързани със стареенето, могат да се повлияят с консумацията на 5 суперхрани. Те помагат на жените да останат подвижни, когато достигнат до по-напреднала възраст.

Като цяло, хранителният режим с богато съдържание на плодове и зеленчуци, и същевременно с ограничена консумация на подсладени напитки, сол и ненаситени мазнини, се бори с процесите на стареене при по-възрастните жени. Специалистите в областта изтъкват, че е важно хранителният режим да бъде здравословен и балансиран, а не само да се набляга на консумацията на определени храни.

От особена полза за запазване на младостта е консумацията на портокали, ябълки, круши, маруля и орехи. Портокаловият сок също е вариант.

Орехите съдържат ценни за здравето хранителни вещества. От данните на проучване става ясно, че консумацията само на две шепи от тези ядки седмично може да удължи продължителността на живота на жените, колкото и тичането четири часа седмично.

Има данни още, че консумацията на орехи може да намали риска от развитие на инфаркт, диабет, болест на Алцхаймер, рак на гърдата и простатата, да облекчи стреса и да понижи нивата на холестерола.

В допълнение, орехите са с по-богато съдържание на антиоксиданти, в сравнение с другите ядки.

От данните на друго проучване става ясно, че консумацията на една малка ябълка дневно намалява риска от посещение на лекарския кабинет седем пъти за една година.

Накратко, посланието е, че здравословният хранителен режим, който включва и изброените 5 храни, помага на жените да изпълняват ежедневните си задължения, въпреки напредването на възрастта.

Още любопитна и полезна информация за храни можете да намерите в рубриката "Хранене" на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Мина преди 7 години
Портокали, ябълки, круши, маруля и орехи, даже можело и портокалов сок. Само за едно ще се съглася за орехите, но за всичко друго вече е ***. Нима не знаете какви портокали, ябълки, круши и марули ни внасят, пълни с химия, опасни са за здравето. Време на време пущат се такива статии ей така за разнообразие, или пък с търговска цел. Не се лъжете, яжте само български продукти, търсете българското.
1
0
 
7
 
! Отговори
столетников преди 7 години
Ако някой ми каже кои са тези пет ще го черпя сладолед!По-абстрактна статия не бях чел!