Полезните мазнини пазят от диабет

Вместо да заменяте едни въглехидрати с други, прегледайте мазнините, които ядете
23 юли 2016 14:11, Румяна Тасева
0
Полезните мазнини пазят от диабет
Снимка: Reuters
Ако искате да намалите риска от диабет, консумирайте повече здравословни мазнини, е съветът, който дават изследователи.
 
Увеличете приема на здравословните полиненаситени мазнини за сметка на въглехидратите и наситените масти, това довежда до понижаване на стойностите на кръвната захар и значително подобрява инсулиновия контрол, показват резултатите на нов мета-анализ.
 
Диабет тип 2 е болест, която взема все повече жертви по света. Сравнително доскоро смятало се за заболяване на възрастните, днес диабетът все повече се подмладява. 
 
Епидемията диабет и инсулинова резистентност според световните експерти се дължи предимно на неправилен хранителен режим и свръхконсумация на предразполагащи продукти и уседнал начин на живот. Диабетът е коварен с това, че веднъж развил се, повлиява здравето на целия организъм и уврежда функциите на редица органи в него. 
 
Високият лош холестерол или LDL отдавна се асоциира с повишен риск от развитие на диабет тип 2. 
 
В желанието си да изведат най-правилните съвети към хората за предотвратяване развитието на диабет тип 2, сборен екип от Университета Тафтс в Медфорт, САЩ и Университета на Кейбридж, Великобритания, предприема различно изследване и да изучава влиянието на различните мазнини в храненето.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: диабетмазнини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари