Мускули - с какво да ги храним

Как да постигнем по-добри резултати от тренировката?
24 авг 2016 22:06, Eкип на Puls.bg
1
Мускули - с какво да ги храним
Източник: Reuters, архив

 Изграждането и извайването на мускулатурата започва много преди да посетим фитнеса за пръв път. За натрупването на мускули е необходима формула, базираща се на консумиране на течности и храна, богата на енергия, съчетано с много тренировки.

Ето списък с храните, отговарящи на „вкуса на мускулите“:
 
1. Плодове и зеленчуци. Въпреки клишираната представа за тях, че са символ на здравото и красиво тяло, те наистина са в основата на рационалното хранене и в изграждането на всеки хранителен режим. Чрез тях организмът набавя фибри, минерали, витамини и важни за обмяната вещества. Необходимо е да се отбележи ниското съдържание на протеини в зеленчуците.
 
2. Нискомаслените млечни продукти осигуряват висококачествени протеини, въглехидрати и важни витамини като витамин D, калий и калций. Известни диетолози препоръчват консумацията на шоколадово мляко, необходимо за възстановяване след тренировка. Ако проявяваме непоносимост към лактозата, можем да използваме кисело мляко.
 
3. Постното месо само по себе си представлява чудесен източник на протеин, желязо (необходимо за транспорт на кислород) и аминокиселини.  Към последните се включва и аминокиселината левцин, за която се счита, че стои в основата за ускоряването на растежа на мускулатурата.
 
4. Пилешко месо, но не бяло. В сравнение с бялото месо, осигурява около 25% повече желязо и около 3 пъти повече цинк - важен за пълноценното функциониране на имунната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: мускулимъжко здраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари