15 години битка за живот! Той е с трансплантирано лице

Пожарникарят е претърпял 71 операции за възстановяване
26 авг 2016 07:44,
8
15 години битка за живот! Той е с трансплантирано лице
Кадър: YouTube

Пожарникарят Патрик Хардисън, който претърпя първата и най-цялостна трансплантация на лице, даде пресконференция една година след като завършиха всички реконструктивни операции, съобщи "Дейли мейл".

Хардисън вече може да вижда, чува и да се храни нормално, освен това косата му е пораснала изцяло и всичко това му дава голяма надежда за бъдещето.

42-годишният мъж е ранен тежко през 2001 година, когато върху него се струва сграда.

15 години битка за живот! Той е с трансплантирано лице
Кадър: YouTube

"Ако трябва да го направя пак, ще го сторя без да се замислям. И то за да помогна дори на един човек, на някой ветеран например, защото всеки ден 22 ветерани посягат на живота си, а 80% от хората с наранявания по лицето се самоубиват. Така че отново да имам коса, да мога да говоря, е невероятно", сподели той пред медиите.

Пластичния хирург Едуардо Родригез припомни, че Хардисън е претърпял 71 операции за възстановяване на лицето му.

"Важно е светът да разбере, че това е третото лице, с което Патрик живее – това с което е роден, това, което има след травмата и новото му лице. И целият този процес изисква адаптация. Той показа голяма сила и е забележителен човек като характер", отбеляза медикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
16
 
! Отговори
Св преди 7 години
Ето в тези случаи, пластичната хирургия си е необходима. Браво на докторите. Но да си теглят кожите увиснали от естественото остаряване и да си подуват джуките зорлем, щото видиш ли трябвало да приличат на г.з , е чисто малоумие и безсмислено.
6
1
 
29
 
! Отговори
До Хмм преди 7 години
хайде сега, това е печатна грешка :) иначе като никога статията е сравнително грамотно написана. В последно време се изумявам как е възможно 90% от "журналистите" да са толкова неграмотни. В смисъл аз бидейки финансист, да кажем че ми е сравнително простено ако съм неграмотен. Ама ако това ти е професията... не го разбирам...
5
1
 
13
 
! Отговори
Хмм преди 7 години
"когато върху него се струва сграда." Някой журналист спи още. Как ти се СТРУВА една сграда... Иначе браво на хирурзите и екипа им, както и на човекът за психическата сила да премине през всичко това
4
0
 
18
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Дано всичко е наред.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С молитви няма да стане.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е науката братче.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на хирурзите и дано повече хора могат да си позволят такива услуги