Портокалите ни пазят от затлъстяване

Вещество в цитруса пази кръвта и черния дроб
30 авг 2016 19:20,
1
Портокалите ни пазят от затлъстяване
Източник: Reuters, архив

 Добавянето на портокали, лимони и лайм към хранителния режим може да се окаже ефективна тактика за борба със затлъстяването и свързаните с него заболявания. 

 
Имайки предвид полезните за сърцето антиоксиданти, които се съдържат в цитрусовите плодове, екип изследователи от Бразилия решава да се задълбочи в изследванията, за да установи докъде се простират ползите от консумацията на цитрусови плодове. 
 
В продължение на един месец те хранят група от 50 лабораторни мишки с три различни хранителни режима – стандартна диета, диета, наситена с мазнини, или хранителен режим с високо съдържание на мазнини, но в комбинация с флавоноиди. Флавоноидите са клас антиоксиданти, които могат да се открият в портокалите, лимоните и лайма.
 
В сравнение със стандартния хранителен режим, сред тези, които се хранят с диета, богата на мазнини, се наблюдава увреждане на кръвта с 80% и на черния дроб – с 57%. Сред животните, които се хранят с флавоноиди, намалява увреждането в кръвта с около 48%, а на черния дроб – между 50% и 64%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей затова в Африка повечето хора са тънки. С изключение на държавните им ръководители, които явно не ядат портокали.