Ритъмните нарушения на сърцето – не са болест за цял живот

Какви са причините за аритмиите
22 сеп 2016 20:16, Eкип на Puls.bg
2
 Ритъмните нарушения на сърцето – не са болест за цял живот
Източник: Reuters
1. Какво представяляват ритъмните нарушения на сърцето и какво ги предизвиква?
 
Нарушенията в сърдечния ритъм и пулс - така наречените аримии са различни видове. В зависимост от това дали пулсът е забързан или забавен се наричат съответно тахикардия и брадикардия, а ако ритъмът на сърцето е нарушен – съответно тахиаритмия и брадиаритмия.
 
Най-общо се делят на ритъмни нарушения, произхождащи от надкамерата и от камерата, както и на т.нар. проводни нарушения, засягащи самия ход на нервния импулс във сърцето. В зависимост от честота и характеристиката на аритмиите по-нататък те се делят на трептене, мъждене и някои други видове. Има и редица други нарушения, асоциирани с абнормално възникване на сърдечен импулс на неправилното за целта място, неправилни допълнителни „снопчета“ , които провеждат изпулсите и т.н.
 
Причините за аритмиите са многообразни - от една страна анатомични особености на сърцето – клапни заболявания, сърдечна недостатъчност, вродени допълнителни пътища за провеждане на импулс и др. Нарушения в електролитния баланс – количеството на калиеви, натриеви, хлорни йони. Заболяванията на щитовидната жлеза могат също да доведат до аритмия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Нещо или статията е лошо преведена, или е лошо преписана, или не знам какво друго но нещо не и е наред.Тахикардия и брадикардия не са ритъмни нарушения а просто увеличен и намален пулс.Разбира се анормално. Нормалното увеличение на пулса примерно при физическо натоварване е физиологично, тоест нормално. Тахикардия се приема че има когато пациентът е в покой, легнал, и пулсът му е над 100. Може да се дължи на инфекциозни заболявания, медикаменти и куп други причини.
1
2
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 7 години
АРИТМИЯ В МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ОТ ЕДНО НИЩО И НИКАКВО ПИЕНЕ НА КАФЕ В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ ВЕЧЕ ТУРСКОНЕ Е ЗА ПРЕПОРЪЧВАНЕСЪЩО ПРИ ПРЕУМОРА ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУДп.сНямам нищо против Турските стоки Имам много против Вредните тъкива!