Какво показва, че имате проблем с гръбнака?

Силната болка в кръста не е за пренебрегване
26 сеп 2016 18:28,
0
Какво показва, че имате проблем с гръбнака?
Източник: Reuters
Здравето на гръбнака може да се засегне в дългосрочен план по различни начини – чрез повдигане на тежки обекти, спане, седене в неправилна позиция и др. Въпросът е, как да разберем, че гръбнакът е в опасност и трябва да се консултираме с лекар?
 
Специалисти разкриват някои от най-обичайните признаци, които насочват към проблем с гръбнака и нуждата от консултация... 
  • Ако страдаме от силна болка в областта на гърба, която не отшумява, дори и след приема на болкоуспокояващи медикаменти, или когато болката остава в продължение на 2 – 3 дни, е време да се видим със специалист.
  • Друг симптом е „стрелкаща“ болка в краката. Възможно е тя да бъде начален признак на ишиас. Хората, които имат наднормено тегло и водят заседнал начин на живот, са изложени на повишен риск от развитие на заболяването.
  • Ако изпитваме изтръпване в краката и ръцете, в комбинация с остра болка в кръста, това също е признак за незабавна консултация със специалист. Вероятно е тези неразположения да се дължат на притискане на нерв в задната част на врата, което се отразява на ръцете. Изтръпването на крайниците, заедно с болка във врата, не бива да се игнорира. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: гръбнак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари