Опашки из болниците: Приемът с пръстов отпечатък бави

Хора чакаха на опашка за прием в болницата в Стара Загора
26 сеп 2016 21:15,
54
Опашки из болниците: Приемът с пръстов отпечатък бави
Снимка: архив Reuters

Опашка от хора задръсти приемното отделение на Университетската болница в Стара Загора. Причина за това стана влизането в лечебното заведение посредством новата система с пръстов идентификатор, съобщава bTV.

Новите правила изнервиха пациентите, като много от тях чакаха с часове, за да бъдат приети.

Според директора на болницата обаче проблемите ще бъдат отстранени в следващите дни. По думите му данните на един пръст трябва да бъдат въведени почти пет пъти, като именно това забавя процес.

По данни на болницата до 11:30 ч. в отделението са постъпили 86 нови пациенти, а за да не стават опашки здравното заведение пусна трети допълнителен четец на пръстови идентификатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: болницаСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
7
 
! Отговори
регистраторката преди 7 години
До АнонименОтне ви няколко минути, защото най- вероятно сте млад .На възрастните хора е ужасно да се вземе отпечатък, почти невъзможно!
40
0
 
7
 
! Отговори
сестра преди 7 години
До да беКолко мърляви пръсти натисках тези дни към устройството.Голяма погнуса! Колко изхабени нерви.... Обаче взех супер идея от една снимка в нета, нещо за което не бях се сетила - да работя с ръкавици!
39
0
 
9
 
! Отговори
Е мека преди 7 години
Забравих за цената на портативния Стерилизатор.Нищо работа, едни 228 лева с ДДС.За 350 болници, средно по десетина отделения - 3500 по 228 = 798 000 лева с ДДСНайс, а?Ъпгрейдването-отделно!
38
0
 
11
 
! Отговори
Е мека преди 7 години
До да беСпокойно, другарите "бизнесмени" ще измислят специално за Вашия случай един преносим портативен стерилизатор, който ще стерилизира немедленно мястото за поставяне на средния Ви пръст.Разбира се, включването на този стерилизатор ще става с уникааааална, персонализирана специаааааааално за целта програма, както и уникаааален кабел за свръзка.Всичко това подлежи на ежемесечен контрол от Органите, ъпгрейдване на всеки 3(три) месеца и спецален Сертификат за служителя,опериращ Стерилизатора
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да видим накрая като драпнат чертата колко пари са откраднали и колко бели хора ще умрът докато чакат на опашка
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей каква нация вме техническа българите бре !. Такава система за пръстови отпечатъци няма в европа на друго място. Германия ни диша прахта .
35
0
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Забравяте за комисионните в джоба на Москов.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нито една проверка на хигиенната инспекция за чистотата на тия " устройства"
33
2
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Ами не работи устройството"Язък за барута" дето се казваЗдравите минават, ама наистина болните - ядецТова е джаджа с 50 см кабелче и лежащо болен няма как да си постави пръстите и устройството да го регистрира.Наистина има проблеми, въпреки че Партията е наредила да казваме на бялото черно.Всъщност, въпреки " великото изобретение" на реформаторите, болните не намаляха, а се увеличиха.А разходите за лекарства, отидоха в джоба на фирмата за пръстови идентификатори и за хонорарите им
32
2
 
14
 
! Отговори
да бе преди 7 години
ако някой преди теб е бил с рана на пръста и този след него също, какво правим. ЧОвек не ходи по болниците, когато е здрав, нали? Ако искат да убият някой неудобен, просто този преди него е достатъчно да е заразен с нещо. Държавата може ли да ми гарантира абсолютна безопасност на този метод и то в болнично помещение. Д а не говорим, че в българските болници е пълно с вътрешноболнични инфекции.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че лакейчето Москов федовно носи уиски на Тиквата при това в комплект с лекарства за черния дроб.
30
4
 
6
 
! Отговори
думи нямам преди 7 години
В САЩ има пръстов отпечатък за всички, които влезнат в страната. Обаче, хигиената там е висока. Дезинфекцират ти ръцете преди това. Съжалявам, но при това ниво на хигиена, когато всеки си слага пръста там - не знам, ама ми се струва доста примитивен метод на работа. Който иска да излъже системата- ще го направи. Тези отпечатъци са негигиенични и няма да се учудя, ако някой не осъди държавата за това.
29
2
 
2
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Narochno sybotirat sistemata, da mogat da iztochvat zdravnata kasa.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някоой погребе България,това ще са политиците управлявали последните 26 години!!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тоя дето се срамува, че бил българин( ако е). С какво народът е долен, а другите народи видиш ли, са Горни? Ние всъщност на кого зло сме сторили, че да сме долни, или за да си горен, трябва да си бил агресор? Относно политиците ни, кой още не е разбрал, че те не са българи, това е вече очеизвадно. Само г.л.у.п.а.к вярва на плоските им претексти за простотиите, които правят
26
4
 
14
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Със средствата на Здравната система, събират отпечатъци за да ги предадат на ЦРУ И ФБР.Рушвета и печалбата във Гама консулт и джобовете на Москов и Шарков. Нищо не е законно. Всичко са устни заповеди, заплахи и обругаване на лекарите!
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие луди ли сте да давате отпечатъци?! Като овце сте, знаете ли за какво ще ги използват?! И без оправдания ама не можело иначе, всичко може. Все още няма законово основание да ви се откаже болнична помощ ако не сте дали отпечатъци.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че имаше едни фирми, които взеха едни пари за системата.
23
1
 
9
 
! Отговори
Макс преди 7 години
Пациентите имат право на алтернативен на пръстовия отпечатък начин за регистрация в болниците medicalnews.bg/blog/2016/09/26/%D0%9F%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0/
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По темата на статията - за отпечатъците и опашките.Който е писал статията изобщо не знае как стоят нещата. Примерно не 5, а 7 отпечатъка взимат в болницата първия път. 3 от десен показалец, 3 от ляв показалец и 1 който се взима и се сравнява с вече взетите 6 и който ще се взима при следващите посещения в болницата. Това не е ясно защо бави, на мен преди месец тази процедура ми отне около 1-2 минути.