5 теста, които всеки мъж трябва да направи

Скринингът на здравето никога не е излишен
16 окт 2016 22:27, Eкип на Puls.bg
7
5 теста, които всеки мъж трябва да направи
Източник: Reuters, архив

Защо скриининговите проучвания са от голямо значение?

Доказано е, че скрининговите проучвания водят до откриване на заболяването преди да са се проявили симптомите му и до по-голямата вероятност за неговото лечение. Например с ранното откриване на рак на дебелото черво може да бъде спряно развитието му от самото начало. Откриването на диабет в ранен етап предотвратява някои усложнения като загуба на зрение и импотентност.
 
1. Рак на простата? Как може да бъде установен?
 
Ракът на простата представлява най-честият тумор след този на кожата. Скриининговите тестове могат да установят заболяването много преди да се развият симптомите, когато лечението е най-ефективно. Най-подходящият тест, който невинаги е напълно точен, но дава информация за възможно развитие на рак на простата, е кръвен тест за изследване на специфичния простатен антиген (PSA).
 
2. Рак на кожата. Може ли да бъде установен и предотвратен?
 
Най-опасната форма на рак на кожата е меланомът. Тя започва в специализирани клетки (меланоцити) и  представлява голям риск за по-възрастните мъже. Рискът се увеличава, когато излагате кожата си твърде често на пряка слънчева светлина или си позволявате да посещавате твърде често солариум. Слънчевите изгаряния повишават риска от рак на кожата. Профилактичното посещение на дерматолог може да предотврати развитието на този тип рак, ако бъде установен в ранен стадий. Необходимо е да бъдат констатирани всички съществуващи белези по кожата, нейният цвят, форма и размер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ти казвам - давай да помагам на мацката.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Не става въпрос за мен. Една моя бивша съученичка, която и до днес ми е близка приятелка, се оказа в такава ситуация. За ядосване си е!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърдитата, ела аз ще ти направя. Три пъти вече съм доказал, че не пуцам с халосни!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..Майка му мърмори, че снахите на приятелките й забременели още през първата си брачна година.И чак след години, през които тече биологичното време на жената, а хубостникът мучи"Стига мааа, аз не съм ялов!", чак след това най-после може да се накани да иде и той да го изследват и после да избуботи"Тоя доктор нищо не разбира, как така ще изкарва, че вината да нямаме деца била у мен!"Никой не ви е длъжен да се омъжва за вас, ако не сте сигурни, че можете да направите жена си майка на здрави деца!
2
2
 
3
 
! Отговори
И най-важното преди 7 години
Да е наясно дали може да има деца.Това не означава да заяви важно: "Други жени са ми казвали, че са бременни от мен! Ама абортираха, щото аз още не исках да се обвързвам!" Дрън-дрън. Той даже им бил давал пари за аборта. Дрън-дрън, та пляс! Ами такива женички ако не измъкнат пари от ***, кого другиго да завлекат?Да бъде така добър да си направи съответните медицински изследвания преди сватбата, защото при мъжа те стават много по-лесно. Не да гледа как жена му се мъчи по доктори, майка му ..
1
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
Все едно и също пеете...