Зачервяването на очите може да се дължи на увеит

Възпалението засяга предимно вътрешността на окото
21 окт 2016 20:33, Eкип на Puls.bg
3
Зачервяването на очите може да се дължи на увеит
Източник: iStockphoto
Увеята е средната обвивка на окото. Тя се състои от три части - ирис, цилиарно или ресничесто тяло и съдовица или хориоидея. Увеитът представлява възпаление на тази средна обвивка на окото. От възпалението могат да се засегнат и други части на окото, като стъкловидно тяло, леща, ретина, зрителен нерв.
 
Понятието "увеит" обединява в себе си няколко заболявания, които засягат предимно вътрешността на окото. Според структурите, които обхваща, заболяването може да се раздели на преден увеит, който включва ириса (ирит), но може да обхване и цилиарното тяло и да се получи иридоциклит. Средният увеит обхваща цилиарното тяло, а задният увеит - съдовицата.
 
Възможно е възпалението да засегне и цялата средна обвивка на окото, като в този случай се касае за панувеит. Децата, младежите и възрастните до 35-годишна възраст по-често са засегнати от преден увеит. Конкретни причинители на заболяването не са установени, но се смята, че вируси (като херпес вирусът, вирусът на морбили и др.) могат да доведат до такъв тип възпаление.
 
Бактерии от типа на тези, които причиняват туберкулозата, могат да са евентуални причинители на увеит. Рядко, но все пак възможно е гъби и паразити да са в основата на заболяването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
тео.на коспирациите преди 7 години
Кемтрейлс , твърдите частици от уличната прах и мете алкохола от немските бакалии причиняват зачервяването и болките в очите!Човека е същество живяло милиони години с бактерии без да му пречат и еволюционно е устойчив на всичките им видове, без тези създадени от мирикански лаборанти!