Как да се храним според биологично активния си часовник?

Защо е удачно да подбираме ястията си според часовете на деня
22 окт 2016 18:44, Eкип на Puls.bg
3
Как да се храним според биологично активния си часовник?
Източник: Reuters
Все по-често се прокрадва идеята, че здравната система трябва да насочи своите усилия приоритетно към изследване на здравите хора, с цел предпазване от възникване на болести. Тази идея на превенция обхваща връщането на човека към хранене според естествените биоритми на организма. Тези изводи подкрепят Немския хомеопатичен съюз, както и много натуропати по света.
 
Те застават зад идеята за здравословно хранене в зависимост от годишните времена и биологичния часовник на човека. Неспазването на тези естествени биоритми, съчетано с неправилно хранене и недостиг на важни соли и минерали в организма води до възникването на болестни състояния.
 
Добавеният неправилен начин на живот, като липсата на движение, негативните мисли, потискане и „предъвкване“ на проблемите, свръхизисквания в работата и т.н., са причината човек да не може да достигне средна продължителност на живота от 120 години, която му е генетично заложена.
 
Тези стресови състояния най-често дават своето отражение в проблеми в стомашно-чревния тракт, които можем да контролираме с правилно хранене, прием на необходимите шуслерови соли и природни продукти като например горчивките, които са комбинации от билки за здрав стомах.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Благодаря за предупреждението.Но дали в нашите магазини ще има етикети, които да ни уведомяват, че яйцата са полски?Все пак, ако някой ще пътува за Полша, е добре да знае.