Защо тестените изделия могат да ни докарат болести?

Проблемен е протеин, съдържащ се в пшеницата
24 окт 2016 08:30,
9
Защо тестените изделия могат да ни докарат болести?
Източник: Reuters

Протеини в пшеницата крият потенциален риск от активиране на възпалителни процеси при хронични заболявания като множествена склероза, астма и ревматоиден артрит. Изследователите установяват, че протеините могат също да допринесат и за развитието на чувствителност към глутена.  

Пшеницата се е превърнала в основна съставка в хранителния ни режим, като намира широка употреба и в преработените храни. Група протеини, съдържащи се в нея - инхибитори на амилаза-трипсин, отключват имунен отговор в червата, който може да се разпространи и по другите тъкани в организма. 
 
Инхибиторите на амилаза-трипсин са растителни протеини, които потискат ензимите на някои паразити в пшеницата. Протеините имат и важна роля в процесите, свързани с обмяната на веществата, случващи се по време на развитието на семената. 
 
Множество проучвания в областта се фокусират върху влиянието на глутена върху храносмилателните процеси. Целта на водещия изследовател на проучването – проф. Детлев Шупан от университета "Йоханес Гутенберг" в Германия, и неговият екип е да проучат ролята инхибиторите на амилаза-трипсин и отвъд здравето на храносмилането. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Съвременната пшеница е толкова модифицирана, че няма почти нищо общо с естественото растение. 80% глутен и нищо полезно, после що хората дебелеят и боледуват.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото има всичко друго а *** не и брашно. Хлябът е тялото Христово но не и това което ни продават и наричат хляб.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото има всичко друго а *** не и брашно.
6
0
 
2
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Ако искате да видите колко "постна" е пшеницата, пишете в ютуб "pidgeon open grain" и... бхх... това гълъба е наистина тъпо животно.
5
0
 
10
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Пра баба ми ми разказваше как рускаците гонеха турците... Не се знаеше на колко е години, защото това не се записвало - криели децата от турците. И много други роднини и познати знам, чиито ГЛАВНА ХРАНА Е БИЛ ИСТИНСКИ ХЛЯБ, ИСТИНСКО СИРЕНЕ, ЯИЦА, ЛУК И ПОД. СЕГА МОЖЕ БИ НОВИЯ ХЛЯБ, МЛЯКО И ВСИЧКО КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА ВЕЧЕ Е ВРЕДНО... ЗАЩО ЛИ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО ТЕЗИ ХОРА ДА ИЗСЛЕДВАТ ТАКИВА НЕЩА...
4
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 7 години
"...да проучат ролята инхибиторите на амилаза-трипсин и отвъд здравето на храносмилането." - Това изречение е писано от психопат. Пък аз се чудя кво става с триперсин и отвъд болестта на съвъкуплението.
3
1
 
9
 
! Отговори
Една Българка преди 7 години
С това,което ще напиша рискувам най-малко да ме изстрият!Последиците от генната инженерия са това.Французи го доказаха,НО ги накараха да замълчат.Защо тези растителни инхибитори ми звучат като привнесени в генома на пшеницата с цел да се "справят с ***".Нищо лошо ако са нормална генна модификация,НО селекцията на сортовете пшеница се водеше умишлено към вкарването на такъв ген..?!! е и ...?! Хора това е генна инженерия...това е последствието от нея.
2
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тая помия Пулс явно е купена от някоя тревопасна ГМО банда.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пшеницата е била основен източник за оцеляване столетия да започнат с отровното влияние на ГМО маите подобрителите стабилизаторите и подобни научни достижения на нашия щастлив прогрес