Какво да правим при милиуми на кожата?

Малките бели топчета около очите не са пъпки
6 ное 2016 21:22,
0
Какво да правим при милиуми на кожата?
Източник: Reuters
Милиа е състояние на кожата, което се характеризира с малки, бели, твърди точки (милиуми). Те се появяват най-често по лицето, при новородени, тийнейджъри и възрастни.
 
Тези доброкачествени подутини са изключително упорити и трайни, като не изчезват с продължение на седмици, месеци, а понякога са необходими дори години. 
Милиумите не са пъпки!
 
Ако сте имали милиуми, вероятно в началото сте се чудили що за пъпка е това. Да, много хора бъркат мъничките перлени точки с акне, но определено нямат нищо общо. Също така, за разлика от акнето, милиумите не болят и се появяват около очите и върху зони на лицето, където няма активни мастни жлези. 
 
Как се появяват?
 
Милиумите се появяват, когато мъртвите кожни клетки попаднат в капан под повърхността на кожата и образуват малки и твърди кисти.
 
Смята се, че над 50% от бебетата в САЩ развиват милиуми, но според специалистите те не са притеснителни и не е наложително лечение.
 
Възрастните развиват два типа – първични или вторични.
 
Основно се появяват тези милиуми, които излизат и на бебешката кожа, именно поради неправилното отделяне на мъртвата кожа. Така се образуват малки мехурчета, които дразнят лигавицата на порите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожапъпкимилиумимилиа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари