Грешки в лечението на детето при простуда

Малките деца се разболяват 6-8 пъти годишно
18 ное 2016 19:40, Румяна Тасева
1
 Грешки в лечението на детето при простуда
Източник: Reuters
Честите, повтарящи се заболявания на горните дихателни пътища са сериозно предизвикателство пред родителите на малки деца, посещаващи ясла, детска градина, предучилищни занятия. Независимо от факта, че повечето преминават без усложнения, те причиняват влошаване на общото състояние, ограничават ежедневните активности на детето и водят до отслабване на имунитета, вследствие на което може да се стигне и до възникване на хронични възпалителни процеси на дихателната система.
 
Ако възрастните боледуват средно два пъти в годината, то децата в ранна детска възраст се разболяват 6-8 пъти годишно или повече, показват статистиките. Наличието на повтарящи се инфекции се обуславя не само от възрастта, но и от годишните сезони, от фактори като често излагане на цигарен дим („пасивно пушене”), от наличие на хронични заболявания (например алергични ринити), от някои анатомични проблеми (например по-къса и по-хоризонтална евстахиева тръба при децата) и др.
 
Повечето деца с повтарящи се инфекции на дихателните пътища се заразяват с обичайни за сезона респираторни вируси. В тези моменти правилното поведение на родителя е от решаващо значение не само за бързото излекуване на детето, но и за здравето му в бъдеще. Резултатът от родителските грешки в ранното детство е поява на дисбаланс в имунния отговор. Кои са най-често срещаните грешки в лечението на болното дете, които не бива да се допускат? 
 
Неправилно лечение на хремата
 
Хремата е сред първите симптоми за начало на респираторна вирусна инфекция и повечето родители се опитват да я пресекат възможно най-бързо с надеждата, че процесът няма да се задълбочи. Неприятните секрети и запушеният нос, които толкова измъчват малките деца, обаче са част от оздравителния процес. Дължат се на разширяването на кръвоносните съдове, който е начинът на имунната система да се бори със заболяването. Ако обичайно се борите с хремата с конвенционалните капки или спрейове за нос, не забравяйте, че те само временно облекчават дишането. Съдържат съставки, които свиват кръвоносните съдове и намаляват отока на носната лигавица. Носът се отпушва за кратко, но заради тяхното съдосвиващо действие се забавя и самият оздравителен процес. Носната лигавица се изсушава и се затруднява изчистването на секретите. Бъдете внимателни с употребата им и стриктно спазвайте указанията за прием заради възможни нежелани странични реакции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй кат' 0рангут***нче бре, симпатяга !