Усмивките - какво ни казват?

Обясняват психолози
3 дек 2016 14:17,
1
Усмивките - какво ни казват?
Източник: Reuters, архив

Не всички усмивки са приятни и радостта не е единствената емоция, която може да предизвика усмивка на лицето. Задоволството, срамът и дори страхът – също.  

Усмивката може да издаде много за човека, но по какво можем да се ориентираме от каква емоция е провокирана тя, поясняват психолози...
 
Усмивка, при която се обръщаме настрани
 
В този случай главата е наведена надолу и настрани, докато в същото време очите гледат напред. При тази усмивка устните са събрани и често се случва част от устата да бъде прикрита с ръка. 
 
Когато някой гледа надолу, докато се усмихва, това може да бъде признак за стеснителност и липса на увереност, особено ако устата се прикрива с ръка, обясняват психолози. Тази усмивка може да бъде и съзнателна, като целта е съблазняване. 
 
Половин усмивка
 
Усмивката, при която само едната страна на лицето е повдигната, може да бъде объркващо изражение – нито е усмивка, нито е намръщено лице. Това обикновено изразява несигурност. 
 
Според специалистите усмивката наполовина означава, че в действително не мислим това, което казваме. Тя е по-скоро публична проява на учтивост. Дясната страна на лицето разкрива, че искаме светът да знае за нас, докато лявата страна на лицето изразява личните ни чувства.
 
Тази усмивка може да се прояви по-скоро като заплашителна и разкриваща саркастичен или критичен характер. 
 
Усмивка с горната устна
 
В този случай горната устна се повдига, излагайки на показ само горните зъби, докато долните остават скрити. Челюстта и зъбите остават затворени, което разкрива чувство на несигурност. 
 
Тази усмивка е и признак за някакви скрити намерения. Тук мускулите около очите не са включени в особена степен, така че тази усмивка по-скоро може да се определи като „фалшива“. Истинската усмивка включва и мускулите както около устата, така и около очите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари