Кои храни държат апетита настрана?

Ябълки, яйца... те оставят чувство за ситост
Обновена: 10 яну 2017 06:28 | 9 яну 2017 22:42,
12
Кои храни държат апетита настрана?
Източник: Reuters, архив

Консумацията на определени храни води до освобождаване на хормони в стомаха, които оставят чувство за ситост и намаляват глада. Включването на тези храни в диетата помага и за намаляване на теглото...

Ябълки

Тези плодове са с богато съдържание разтворими фибри. Според данни на проучване, публикувано в сп. Appetite, жените, които консумират три ябълки дневно, губят повече килограми, в сравнение с тези, които не са включили плода в хранителния си режим.

Семена

Те не само съдържат голямо количество фибри, но също така имат и нисък гликемичен индекс, който поддържа нивата на кръвната захар и намаляват глада за въглехидратни храни. 

Яйца

Консумацията на богатите на протеин яйца може да потисне хормона грелин, който стимулира апетита. В резултатите от проучване, поместено в European Journal of Clinical Nutrition, се посочва, че тези, които консумират яйца, за закуска, приемат 438 калории по-малко през останалата част от деня. 

Червено цвекло

Коренът е сред най-полезните и нискокалорични храни. В него се съдържат много фибри, които контролират апетита и поддържат адекватната функция на храносмилателната система.

Гъби

Без значение от предпочитанията към отделните гъби, те са с ниско съдържание на калории. В допълнение, гъбите съдържат и голямо количество калий и са богати на есенциални минерали, включително селен и ниацин, които могат да повишат нивата на метаболизма. 

Зеле

Ако целта ни е да загубим излишни килограми, като заедно с това подобрим здравословното си състояние, следва да включим зеле в хранителния си режим. То съдържа фитонутриенти и фибри, които поддържат чувството за ситост за по-дълго и по този начин се борят срещу глада.

Повече полезна информация може да откриете в рубриката „Хранене“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, защо няма в списъка примерно филе миньон, стейк с пържени картофи или най-обикновено кисело зеле с джолан. И червено винце, домашно.Така ми убиват апетита, че до другия ден не се сещам за храна, а понякога и до по-следващия.
8
1
 
6
 
! Отговори
Хайде по-сериозно :) преди 7 години
Все пак да изясним. Ябълките са много полезни, но пектинът в тях спомага на преисталтиката...т.е. има очистващ(лек разбира се) ефект. А, фруктозата, която се съдържа в ябълките относително бързо ще се трансофрмира в кръвна захар в организма ви. Това ще накара панкреаса да "хвърли" по-голямо количество инсулин, което да "каже" на клетките да усвоят кръвната захар. Резултатът е, че ще усетите глад 30-40 минути след като сте изяли 2-3 ябълки, защото инсулинът, вече ще е понижил кръвната ви захар.
7
4
 
5
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
пиле удушено с връви сварено в лой и кръв,макарони със стоножки и гръкляни от кокошкиС тази диета отслабнах с 23 килограма за 5 дни.Опитайте и вие!
6
1
 
17
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 7 години
Най-добрата диета е моята!
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости на търкалета. Ябълките те изтъргват здравата и от тях се огладнява зверски. Зелето те подува,а гъбите трябва да се ядат свръх умерено ,защото ти натежават като камъни.Само това за яйцата е вярно,а що се отнася до семената...да не би да имате предвид-ядки. Най -добре е да ядете умерено и само една храна за деня-например-само ориз в понеделник,картофи-във вторник..ит.н при това разделно-без да се смесват протеини и въглехидрати. Гарантирано и проверено!
4
0
 
24
 
! Отговори
Кудкудяк преди 7 години
Апетит се мори с йедене демек с храни, га се наям не съм гладен!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та какво стана с предложението на МВРО-то?
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апетита Ми настрана го държат:1. Боб2. Картофи3. *** нек'фи4. ... абе всякакфи фуражи....... все пак аз не съм всеядно......
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези дето ги готви тъщата ;)