Алкална диета - за какво помага?

Алкално-киселинният баланс в тялото е от голямо значение за здравето
19 фев 2017 18:40, Михаела Лазарова
5
Алкална диета - за какво помага?
Снимка: freeimages

Алкално-киселинният баланс в тялото е от голямо значение за здравето. Колкото по-киселинна е средата в организма, толкова по-податливи на сериозни заболявания сме. И обратното – алкалната среда създава условия за качествена регенерация на клетките, силна имунна система и нисък риск от животозастрашаващи хронични заболявания.

Регенерацията на клетките е ключов фактор за цялостното здраве на организма. На различните клетки им е нужно различно време за регенерация. Кожните клетки например се делят за около месец.

На други специализирани клетки като червените кръвни телца (еритроцити), например, им трябват цели 4 месеца, пише Natural News. На клетките на тънките черва пък са им нужни само няколко дни.

Срещу какви заболявания помага алкалната диета?

Храната е едно от най-мощните оръжия в борбата за алкална среда в организма. Някои храни имат доказан алкален ефект, който подобрява здравословното състояние, повишава имунитета, стимулира оздравителните и регенерационни процеси в тялото, потиска възпаленията и намалява риска от поява на различни заболявания.

Храните, които са изброени в нашата галерия, помагат за балансирането на алкално-киселинния баланс в организма и подобряват здравето на клетките. Кои са те, вижте тук.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
М преди 7 години
Глупости, но за сметка на това на много нива. Киселинността на храната почти не влияе на киселинността на организма, която се поддържа в много тесни граници, иначе човек просто няма как да е жив. Отделно повечето пресни плодове и зеленчуци са киселинни (лимоните са едни от най-силно киселинните, коментар номер едно е нелеп) и не на последно място самото твърдение, че киселинността на организма предизвиква нещо е просто измислица.
4
0
 
5
 
! Отговори
питанката преди 7 години
от къде преписахте тази тъпотия? от цялата галерия с храни нормалният човек в България може да яде: банани, сини сливи, пъпеш и морска сол. Хайде да помислим колко дена в годината и какво количество ще изядм. Другите "екзотични" препоръки са дрън-дрън.
3
2
 
3
 
! Отговори
Набожен преди 7 години
На Тези които постят урината става алкална. Когато се яде животинска храна - урината става кисела. Тези смени в киселинноста на урината може да предотврати появата на камъни в бъбреците - оксалатни, калциево карбонатни. Ако човек е източно православен и пости - 200 дни е с алкална урина и 165 дни с кисела. Ало, атеистчетата, загрявате ли ?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можах да разпозная всички алкални храни от снимката!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лимоните са алкални, а не киселинни! Яжте сода, но не каустик!