6 витамина при пролетна умора

Витамин А за силен имунитет
25 фев 2017 21:47, Михаела Лазарова
0
6 витамина при пролетна умора
Снимка: freeimages

Пролетта съвсем наближи и това ни напомня, че трябва да помислим не само за промяна по отношение на гардероба си, но и за начина на живот, който водим. Пролетната умора е често срещана. Смяната на сезоните трябва да бъде подкрепена с повече спорт, пълноценен сън, хубава храна и много витамини. Освен витамини D и C, вижте кои други могат да ви помогнат при пролетна умора.

Витамин В12

Недостигът на витамин В12 може да доведе до силна умора. Така че, ако страдате често от това неразположение, добре е да увеличите приема на този така важен витамин. Витамин В12 участва в процеса на превръщане на въглехидратите в енергия.

Когато не получавате достатъчно от него и въглехидратите не се усвояват както трябва, умората ще бъде ваше ежедневие. Витаминът също така благоприятства и функциите на храносмилателната система.
Може да си го набавите чрез хранителни добавки или консумирайки повече пилешко месо, яйца, риба и мляко.

Витамин В6

Витамин В6 е не само важен за повишаване и поддържане на добри нива на енергия, но също така спомага за поддържането на добра умствена памет и нервна система. Ако освен умората ви липсва и концентрация, добавете този витамин към ежедневното си меню.
Къде се съдържа в добри количества? Хапвайте риба, пълнозърнести храни, червено месо

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари