За йога и подмладяването

Подмладяващите аспекти на йога са много
25 фев 2017 14:32, Eкип на Puls.bg
2
За йога и подмладяването
Източник: Reuters, архив

Йогата е съвкупност от магически ритуали за душата и тялото. Те са се изпълнявали още от дълбока древност. Преди повече от 2 000 години тибетските монаси разработили различни методи, с които човешкият организъм да се чувства по-млад. Те не само стимулират тялото и ума, а и отварят чакрите. 

 
Енергийните центрове на тялото са онези системи, които активизират всички процеси и активират ендокринната система. Това прави йогата натурално средство за подмладяване- забавя процесите на стареене и подобрява физическото и емоционално състояние на тези, които я изпълняват правилно. Много от упражненията пък подобряват състоянието на гръбнака и вашата кожа, защото са свързани със сложни движения и усуквания. 
 
Ето още за подмладяващите аспекти на йогата:
 
Сливане на душа и тяло - комбинацията между медитациите крия, асана и паранаяма помага на практикуващия йога да слее душа и тяло в едно. 
 
Баланс - Процесите на балансиране при йогата дават възможност за синхронизиране на процесите между лявото и дясното полукълбо на мозъка. Това от своя страна ни прави по-пъргави.
 
Пластичност - при повечето хората с годините се появяват различни болки в ставите, които можем да редуцираме, ако изпълняваме различни йога упражнения по-стриктно. Изследвания показват, че възрастните могат да подобрят костната си плътност благодарение на йогата. 
 
По-добро дишане - този вид упражнения подобряват капацитета на белите ни дробове, с което подобряваме дишането си и имаме по-голям прилив на енергия до всяка една от клетките ни. Друго предимство на по-доброто дишане е, че намалява кръвното налягане. 
 
Упражненията за подмладяване на клетките са много популярни. Учителите по йога съветват своите ученици как да се научат да „разговарят“ със своите клетки, за да подобрят баланса на душата и тялото и постигнат мир с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
?! ?! ?! преди 7 години
Йогата НЕ са магически РИТУАЛИ.Сега пишете за чакри, а преди месец, като писах, че гневът е израз на разстройство в първа и втора чакра, ме изтрихте.