Как сами си вредим на здравето?

Защо страдаме от умора и главоболие
26 фев 2017 21:58, Михаела Лазарова
1
Как сами си вредим на здравето?
Снимка: freeimages

Загуба на енергия, замаяност, депресия, главоболие... Ако често страдате от тези неразположения, много е вероятно да страдате от надбъбречна умора. Надбъбречните жлези са двойка ендокринни жлези, разположени върху горната предна част на всеки бъбрек.

Тези жлези са от съществено значение за регулиране нивата на стрес, както и за метаболитните процеси. Има ежедневни навици, с които вредим на функцията и здравето на жлезите и страдаме от надбъбречна умора. Вижте някои от тях.

Може да се отрази на зачеването

Здравето на надбъбречните жлези е от решаващо значение за зачеването. Ето защо е важно да водим такъв начин на живот, който да не нарушава техните функции и здраве.

Надбъбречните жлези са част от основните жлези с вътрешна секреция. Когато те се претоварят, това може да доведе до появата на репродуктивни проблеми. Също така е много важно да контролирате и нивата на стрес.

Осигурете си достатъчно сън

Липсата на сън стимулира синтеза на надбъбречните хормони на стреса. Пълноценният и дълъг сън е в основата на това да се чувстваме не само бодри и красиви. Когато не спим достатъчно, се увеличава рискът от това стресът в живота ни да стане хроничен.

Повишеният синтез на хормони на стреса води и до други проблеми като депресия, покачване на телесното тегло, сърдечносъдови заболявания и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
35
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
аз за малко да си помисля че съм станал 120кг заради сланинката манджата ракийката и пушенето а то сега се оказа че съм качвал толкова заради стресще го лекувам с чоплене на семки и плюене през балкона