Най-добрите храни за здраво сърце

Хапвайте бадеми и риба
26 фев 2017 22:15, Михаела Лазарова
2
Най-добрите храни за здраво сърце
Снимка: freeimages

Какво ядохте днес? Имаше ли в менюто ви суперхрани? Забързаното ежедневие и хапването на крак сякаш ни карат да забравяме кои полезни и вкусни храни е добре да включваме по-често в менюто си.

Знаете ли, че докато вие спите и си почивате, сърцето не спира да работи. Ето защо е важно да се грижим всекидневно за него, консумирайки суперхрани. Споделяме някои от тях, които доказано могат да ви направят по-здрави и енергични.

Семена от чиа

Семената от чиа съдържат най-високата стойност на омега-3 мастни киселини от всички останали хранителни източници. Това е добра новина за здравето и на вашето сърце, защото тези аминокиселини са важни за хората с висок холестерол, тъй като намаляват триглицеридите в кръвта.

Също така, тази суперхрана е богата на важни за здравето на сърцето минерали като магнезий, калций, желязо, както и на антиоксиданти, протеини.

Зелен чай

Зеленият чай също е богат на антиоксиданти, наречени полифеноли и катехини, които могат да попречат на увреждането на клетките и намаляват риска от от сърдечносъдови заболявания. Според изследвания, любителите на зеления чай страдат по-рядко от инфаркт и инсулт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
много старо преди 7 години
Хапвайте по-малко стрес и ядове!Каквото и да ядете, каквото и да пиете, ако живеете пресилени отвътре, ще се поболеете.