Грип през пролетта? Няма страшно, отмина вълната

През пролетта по-характерни са респираторните инфекции
12 мар 2017 09:50,
4
Грип през пролетта? Няма страшно, отмина вълната
Снимка: архив Reuters

"Не очакваме нова грипна вълна. Той е сезонно заболяване, с края на зимата свършва. Летен и пролетен грип няма". Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"В момента грип почти няма, има някои единични случаи, но това е характерно за края на всеки сезон. Тази година той дойде по-рано, след което случаите рязко започнаха да намаляват. Не очакваме нови вълни. Характерни за сезона са респираторните инфекции: Хрема, запушен нос, болки за гърлото са характерните вирусни инфекции за студените сезони", поясни специалистът пред "Нова тв".

"Алергиите обикновено започват с цъфтежа на растенията. След една проявена вирусна инфекция имунитетът е намален за 1-2 месеца. Трябва да се избягва контакт с кихащи хора, да се мият ръцете", съветва проф. Кантарджиев.

Професорът обясни още, че не бива да се прекалява с витамините в големи количества, защото те може да навредят. За сметка на това ако се храним балансирано можем не само да приемем нужното количество витамини, но и да постигнем по-добър ефект.

"Тези седмици е моментът, в който да се вземат ефективни мерки срещу комари, преди разлистването на листата", заяви още Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: грипгрипна вълна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Има ХЛОР терор преди 7 години
Терористире с бели престилки трябва да докладват какви хлор токсични препарати ползват за масово поразяване на деца и възрастни.Лични проучвания доказаха че хлор токсичните препарати отравят трайно децата както чрез обемно обгазяване с Бойни отровни вещества на стаи и спални в детски ясли и градини ,така и с отровени с хлор токсични препарати прибори за хранене.Тези химически оръжия пробиват трайно майчината охрана на децата и поразяват устна кухина ,гърло,нос,сливици,следват бронхити ,пневмонии
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е с силен отганизъм съм редовно спорт силна храна инизведнъж от нищото втори грип с нови симптоми давай пари пак за лекатства.В ада да горите един ден долни иzруди
2
0
 
3
 
! Отговори
Аман от мафиоти преди 7 години
Da se докладва как заразиха нагло над един милион българи .откъде закупиха заразите и колко милиона ограбиха българите наглите престъпници.известно е че за всяко продадено лекарство тн лекари получават яко доходи.Колкото по много и по трайно болни имат токова повече хиляди лева месечно вземат.Затова отровиха питейните води с комбинирани ХЛОР ТОКСИЧНИ отрови.
1
0
 
3
 
! Отговори
вятър и мъгла преди 7 години
Всички тези статии и вдигането на шум облагодетелстват единствено аптеките,който след поредните фалшиви грипове си вдигат оборота до 500-1000%