Преждевременна еякулация - кои лечения са ефективни?

Помагат ли иглотерапия и йога?
18 мар 2017 21:16, Eкип на Puls.bg
9
Преждевременна еякулация - кои лечения са ефективни?
Източник: Reuters, архив

Преждевременна еякулация, отделянето на семенна течност при минимална сексуална стимулация, в началото на или скоро след вагинално проникване е извън съзнателния контрол на тялото. Макар да не застрашава мъжкото здраве, се счита за здравословен проблем поради физиологичните си особености и защото често води до психологични проблеми – депресия, понижено самочувствие и дори тревожност и стрес преди сексуален контакт. По-рядко може да бъде и симптом на по-сериозни заболявания.

 Съществуват фармакологични, алтернативни и поведенчески форми на лечение. Проучване върху ефективността на различните терапии е публикувано в британския журнал Health Technology Assessment от 2015 година. В него е направен обзор на 103 клинични изследвания, акцентиращи върху успеваемостта на някои видове лечение на преждевременната еякулация.
 
В сравнение с контролни и плацебо групи, най-голяма ефективност демонстрирали евтектични мазила и спрейове, съдържащи локални анестетици. Те понижават чувствителността на повърхностните нерви на половия член и ефективно забавят еякулацията, за която е необходима силна нервна възбудимост в генителните нерви. 
 
С висока ефективност се отличават и селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина. Това са антидепресанти които потискат невронното усвояване на серотонин в аксоплазмата на невроните на мозъка. Препаратите срещу преждевременна еякулация с доказано действие съдържат инхибиторите циталапрам, ескиталопарам, пароксетин или сертралин. При лечението с тях, освен за забавяне на еякулацията се докладва и за повишено удоволствие от интимния контакт.
 
От обзора на алтернативната медицина в изследването, данни за ползите от йога не са използваеми поради липсата на достатъчно научно издържани разработки. Успеваемостта на иглотерапията, обаче, (акупунктура) била статистически значима и легитимна, макар и с по-бавно ...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
13
 
! Отговори
Бач Ваньо преди 7 години
Не влизайте в страшни филми.Карайте си редовно и често, те нещата сами ще се напаснат.На сладураната с 10 - те мин. и пожелавам по - голям късмет,за да повярва в щастието.Карайте момчета ,че ,,гаранцията" МУ тече. :)
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох мъжлетата започнаха с комплексите пак "гърчели се като риби" ...нищо не знаете :D а това с двата часа дори няма да го коментирам 10мин макс с по две почивки ви е най доброто.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ, прости новини.
2
19
 
12
 
! Отговори
Гг преди 7 години
Първия път свършвам за 12 мин. А втория може и 2 часа да изкарам и то без капка алкохол. Гърчат се кат червии милите. Хак да им е
1
24
 
7
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Хората като мене, които имат развит, достатъчно голям и изящен фалос, не се притесняват от такива неща, защото жените припадат замаяни само от мисълта, че са заедно с толкова прекрасен мъжки екземпляр, че дори да възникнат някои неудобства, те не са в състояние да ги забележат.