20 болници незаконно към пациенти: Дайте пари!

Две джипита също са хванати в крачка, глобите – неясни
20 мар 2017 08:00,
15
20 болници незаконно към пациенти: Дайте пари!
Кадър: Reuters

Случаи на неправомерно платени средства в 20 болници и при двама лекари от извънболничната помощ са открили инспекторите на агенция "Медицински одит" през 2016 г.

Общо жалбите със "съмнения за корупционни практики" и последвалите проверки са били в 74 болници, 26 лечебни заведения в извънболничната помощ, 1 хоспис и едно здравно застрахователно дружество.

На 20-те болници, където агенцията е потвърдила нарушенията, са съставени административно-наказателни производства, на места са сезирани "съответните институции по компетентност".

От агенцията не описват повече подробности, нито кои са болниците, където са открити нарушенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 7 години
Окръжна болница в Русе е една от тях
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите лекари са се превърнали в прошляци с това искане на пари . Просто е срамно всичко това. Един път ти плаща здравната каса и втори път пациента . После , защо ***.те ги бият . Ами какво да ви правят кажете....
10
2
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Това е ГЕНОЦИД.България е единствената страна в света в която плащаш хем плащаш стриктно данъка си за здраве,хем ти свалят ризата от гърба още при влизане в болница.Излиза,че данъка покрива единствено лошото отношение и киселата гримаса на персонала.Затова много от младите емигрираха и продължават,включително и моите деца,което е жалко и с безвъзвратна посока.Не искат и да чуят за България.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***!
8
0
 
4
 
! Отговори
нормално преди 7 години
И защо не ми прехвърлят личната партида към някоя частна болница и примерно , ако за раждане се полагат 1000 лв аз да платя още 1000 и поне да не се чуствам все едно ми правят услуга и да не знам на кой колко да бутна в кутията с бонбони.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така е в ***
6
2
 
11
 
! Отговори
Селена преди 7 години
До 7Сигурно Хипократ се обръща в гроба всеки път когато се положи клетва в България.
5
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 7 години
В аджибадем сити клиник ме караха да се подлагам на абсолютно излишни изследвания, които нямаха никакво отношение към проблемите ми. Явно разчитат, че всеки пациент е неграмотен *** и ще могат да си точат чрез него. Да, ама не!
4
3
 
15
 
! Отговори
naTpuoT преди 7 години
ТОВА ЛИ ВИ Е ПРОСЛОВУТАТА КЛЕТВА... НЕЩАСТНИЦИ!
3
0
 
16
 
! Отговори
Тая новина преди 7 години
не учудва никой трезво мислещ българин ,реалността в България е такава или плащаш или попа те чака с кандилото , болниците се превърнаха в големите рекетьори на държавата ,а лекарите са като адвокатите и да попиташ само пак плащаш . А ако си тежко болен приготви дебелата пачка иначе.......
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e REKET. I SUGLASNO SAKONITE IMA SUD. ILI CHASTNO ILI DURJAVNO . SREDNO NE
1
0
 
31
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Какво ви учудва това, така наречената "здравна реформа" превърна болниците от място за лечение в търговски дружества, всичко се свежда до пари, при това по желание на самата държава. В такива условия или си плащаш или умираш, здравеопазването е безплатно само за депутати и шведи!