"Пощенска кутия за приказки" в подкрепа на хората с автоимунни заболявания

www.probudise.bg помага на над 275 000 души да намерят нужното лечение
20 мар 2017 14:55,
0
"Пощенска кутия за приказки" в подкрепа на хората с автоимунни заболявания

В първия ден на пролетта популярният културно артистичен формат "Пощенска кутия за приказки" застава в подкрепа на хората с автоимунни заболявания с извънредното си издание "Пробуждане". Събитието ще се състои на 21 март от 19:00 часа в Sofia Live Club.

От няколко години "Пощенска кутия за приказки" доказва, че все още има много млади хора, които обичат да четат и пишат. Всички те се събират няколко пъти в месеца, за да четат кратки тематични разкази, които разсмиват, разчувстват, понякога дори и разплакват. Разказите се четат от популярни и интересни личности. Автор на идеята и реализатор на концепцията е певицата и писателка Гери Турийска. Тя споделя:

"Всички писатели и разказвачи сме чувствителни - към света, към хората, към думите. Сега имаме и кауза. Ще застанем в подкрепа на хората с автоимунни заболявания. Те са нелечими и са за цял живот. Но надежда има, медицината напредва и е от особена важност хората с автоимунни заболявания да бъдат информирани. Голям проблем в България е липсата на адекватната информация, което води и до забавяне на диагнозата, за някои заболявания забавянето може да достигне и до над 10 години. Това води до непоправими последствия, често до тежка инвалидизация. Когато човек чуе тежка диагноза обикновено започва да търси в интернет и там вече става страшно".

В продължение на две години фондация "В помощ на здравето", съвместно с пациентски организации, българските медицински дружества по ревматология, гастроентерология и водещи дерматолози работиха за създаването на достъпна и полезна информация за българския пациент. Мисията на www.probudise.bg е хората със заболявания като псориазис, ревматоиден артрит, улцерозен колит и други автоимунни заболявания да могат да намерят проверена и актуална информация на едно място. В онлайн портала всеки може да открие полезни съвети от водещи специалисти, новини, видео материали и лични истории на хора, които са успели да се справят със заболяванията си.

Зад мисията за по-добра информираност и бърза диагностика на www.probudise.bg застава и една от най-обичаните български певици Тони. На 21 март, по време на "Пощенска кутия за приказки". Тони ще прочете разказ, свързан с личната й борба с една от тези коварни болести и за пръв път ще изпее на живо своята нова песен "Пробуждане".

Песента е изпълнена с енергия, завладяваща и чувствена. Тони избира заглавието и текста на парчето така, за да са апел да не се предаваме, когато паднем, да намерим сили в себе си и да вярваме в нещата, които обичаме, за да продължим напред. Официалното видео на "Пробуждане" се очаква в средата на април.

За да бъде чут призивът да се диагностицираме навреме и винаги да търсим своето "пробуждане" от повече млади хора, приказки ще четат  Стефания Колева, Тони, Теодора Духовникова, Ники Станоев, Димитър Калбуров, лекари и пациенти.

Преди събитието, от 18:30 часа, ще подгреят рокаджиите от der Hunds, които също подкрепят каузата. Част от приходите на изданието "Пробуждане" на "Пощенска кутия за приказки" ще бъдат дарени за рехабилитация на деца с ревматоиден артрит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари