Купуват, продават гласове... Вотът обаче е без промяна

Социолози: Всички партии търгуват и резултатът не се изкривява!
23 мар 2017 14:15,
53

Купуването на гласове категорично няма да наклони везните в полза на една или друга партия. Това коментираха пред Bulgaria ON AIR социолозите Мира Радева и Юлий Павлов.

"Купуване на гласове под една или друга форма съществува откакто в България има демокрация, но това далеч не означава, че вотът е манипулиран", коментира Радева.

По думите й вотът реално не се изкривява, тъй като има хора, които взимат пари, но гласуват, както са си решили. Също така всички партии се страхуват, всички купуват и в крайна сметка разултатът не е в полза на една партия и се разпределя между всички.

Павлов от своя страна добави, че при национално гласуване купуването на гласове наистина нямало реална тежест, за разлика от кметските избори, където няколко гласа повече могат да обърнат резултата.

"В крайна сметка купуват тези, които имат най-много пари - големите партии. Така и купеният вот се разпределя така, както и вотът на избирателите, които свободно гласуват", обясни Павлов.

Социолозите направиха и своите прогнози за резултатите от изборите. Какви са те? Вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия гербави социолози и в червата кого баламосват. ГЕРБ държи за гушата всички общини и 24 областни управители. Е кой може да ги бие по купуване?Ресурса е в тях. Безработните, ромите, тия които не стават за нищо а са назначени къде ли не...НОСЕТЕ СИ ВАША СИНЯ ХИМИКАЛКА НА ИЗБОРИТЕ. ТОВА СРАБОТИ ОТЛИЧНО НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И Е ЛЕЧЕНИЕТО СРЕЩУ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН.
27
0
 
0
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Кой ги гледа тия социологически проучвания? Пълна скръб са, правил съм анкети за една агенция. Те на миналите избори бяха изненадани, изобщо не познаха.Всичко е натъкмяване и измислици
26
0
 
0
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Купуването и продаването на гласове е престъпление.Гласове се купуват и продават.Престъпници НЯМА.
25
0
 
2
 
! Отговори
www преди 7 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ДОКАЖЕ ЧЕ ИМАМЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА ????
24
0
 
4
 
! Отговори
сулю и мулю преди 7 години
То е безсмислено да се правят избори.Те социолозите казват резултата и тези избори не са изключение.Като дойде време за избори партиите да питат социолозите кой аджаба ще спечели и те който кажат той ще управлява.Така ще се спестят милиони за избори и губенето на времето на хората защото през годините както се вижда все му е едно на народа кой ще ги управлява защото той продължава да спи от турско насам.Ще ме извинявате но това е самата истина.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Само БСПЗападните държави печатат яко без бордове.
22
2
 
2
 
! Отговори
Мислеща преди 7 години
Смятам, че изборите са предрешени и играчите вече са си раздали картите /депутатските места/. Всичкото друго е зрелище за тълпата, защото хляба поскъпва!
21
4
 
5
 
! Отговори
Само БСП преди 7 години
Ако падне борда си плащам кредита за няколко месеца!То и тъй и тъй сме от е%аната страна, така че по-лошо няма да стане!
20
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов тиквен преди 7 години
Аз съм Бойко Борисов тиквеника също като моите герберски платени *** съм със обратна резба и си падаме по мъже не по жени.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-малките партии в парламента не могат да оцелеят без да се продадат в коалиция. Патриотичните или паричния фронт са пребоядисан малък ГЕРБ и се продава на ГЕРБ за хубави депутатски постове.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да ви кажа, че Герб губят с много повече и са в паника!
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре Нинова отколкото *** и *** Буда!
16
6
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Таман ще си платим заемите дето са ни заробили! Аз искам да стане хиперинфлация и държавата да почне на чисто! Банките да губят!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия може да благодари на онзи *** Крум Зарков за спонтанната му шегичка в ефир... Добави на герберите поне 3% само днес.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако стане министър-председател Корнелия Нинова има намерение да предприеме няколко бързи мерки: Ще отменя постановление 208 за заселване на бежанци в български общини. Ако не е приключила концесията на Летище София, ще я прекратя, защото се предава стратегически обект на турска фирма
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно, че оправия няма с това купуване. за какво въобще правим избори? Вместо избори предлагам на всеки 4 години да пускаме на търг 240-те депутатски кресла и партиите да наддават за всеки стол, като парите отиват в националния бюджет. На площада. Продадено! Взима си стола кандидата и си го внася в залата.Да няма скрито-покрито, да се знае всяка партия колко е платила. Така, де...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркове мутация и още нещо простотия казано на български само простотии пиите си ракията.скоро няма да се оправим сутринта какво видях се ловнах за главата и затова се.дават пари *** народ проста държава борела корупцията толерира си техните е дано техните останат после ще се ловим за главите лошото е че невинни теглят от управия на държавата нашето наследство нашето бъдеще амин
11
9
 
8
 
! Отговори
2,8 МИЛИОНА преди 7 години
АКО 2,8 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ,КОИТО ГЛАСУВАХА С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА , ГЛАСУВАТ ЗА "ДА, БЪЛГАРИЯ" НА ХРИСТО ИВАНОВ ,НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ВЕДНАГА КЪМ МНОГО ПО-ДОБРО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ И ЩЕ ТРЪГНАТ ,КРАЙНО ЗЛЕ ЗА РУСКАТА МАФИЯ БКП - ГЕРБ , БСП , ДПС , ДОСТ , Обединени Руски МУТРИоти , Ренегаторския блок , АБВ-Д21 , Нова Республика , ЦАЦАРОВ! МИСЛЕТЕ ХОРА , РУСКО-МАРОДЕРСКАТА МАФИЯ ВИЕ Е ПОДГОТВИЛА 35-50% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ВСИЧКО СЛЕД ИЗБОРИТЕ , ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ !!!
10
2
 
9
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Отдавна Цвъки е прозрял, че харча за шведски гласове е излишен.По-тънко излиза да купи цели избирателни комисии.Така де, чували с бюлетини са по-евтини от всяка хартийка по отделно.
9
2
 
9
 
! Отговори
мъдрост преди 7 години
Ако изборите променяха нещо - щяха да ги забранят