Джинджифилът успокоява менструалните болки

Четвърт чаена лъжица облекчава крампите
Обновена: 24 мар 2017 17:01 | 24 мар 2017 17:00, Eкип на Puls.bg
1
Джинджифилът успокоява менструалните болки
Reuters

Джинджифилът е добре познат не само като подправка с привлекателен вкус, но и със своите болкоуспокояващи свойства при мускулни болки и главоболия. Те се дължат предимно на противовъзпалителните свойства на билката. 

Иранско изследване от 2014, публикувано в международния журнал Phytotherapy Research, демонстрира как ефективността на екстракти от билката при облекчаването на мигренозни болки е равна по сила на най-добрите налични фармакологичнти медикаменти. В изследването се съобщава, че мигренозните болки са сред най-разпространените болкови синдроми с проявления в 12% от световната популация.
 
Менструалните крампи, от друга страна, засягат от 20% до 90% от младите жени. Това състояние води до силни болки в тазовата област,  често съпроводени от болки в кръста, диария или гадене.
 
Според изследване от страниците на медицинския журнал JPMA от 2013 година, четвърт чаена лъжица смлян джинджифил приеман три пъти дневно през първите три дни от менструалния цикъл водят до силно понижение на болката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари