Йога асаните тонизират тялото

Помага за по-стегнат торс и здрави крака
Обновена: 30 мар 2017 13:11 | 30 мар 2017 11:19, Eкип на Puls.bg
0
Йога асаните тонизират тялото
Reuters

Налично е желание за по-стегнат торс, здрави ръце и изваяни крака? Йога практиките са доказано ефективни в понижаването на натрупания стрес и увеличаване на гъвкавостта на тялото, но малцина са запознати с техните свойствата да увеличават и мускулната сила. 

Правилното изпълняване на асани (пози) като делфинските лицеви опори или позата Войн подпомагат изграждането и тонизирането на мускулните влакна.
 
Делфинските лицеви опори са упражнение, трениращо множество мускулни групи и подобнява мускулния тонус за цялото тяло. Началната поза е Куче, гледащо надолу. Едновременно с бавно вдишване тялото се разгъва до поза Дъска. Предмишниците се полагат на земята, като лактите са на ширината на раменете и паралелни на постелката (най-често тя е шалте). Задържа се 10 секунди, след което поетия въздух плавно се издиша, предмишниците остават в същата позиция, но бедрата се повдигат обратно до началната поза Куче. Изпълнението включва 10 повторения, като вдишване и издишване се извършват само контролирано и осъзнато. След това се почива в поза Дете.
 
При желание да се засили ефекта на позата върху коремните мускули и прасците, техниката може да се модифицира. При преминаване в поза дъска, левият крак се надига от земята и сочи право назад. Важно е бедрата да останат в равностойна позиция. Задържа се за време, равно на 5 равномерни вдишвания. Следва повторение с десния крак. След това, отново в поза дъска, се повдига лявата ръка, чийто предмишница трябва леко да докосва дясното рамо. Позата се задържа за 3 вдишвания, след това ръцете се сменят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари