Koи фактори намаляват женското либидо

Основни нарушения, свързани със сексуалността на жените
9 апр 2017 23:00, Eкип на Puls.bg
12
Koи фактори намаляват женското либидо
Reuters

Сексуалността е важен елемент от живота на съвременната жена. Тя е съвкупност от сексуално желание и сексуален отговор. Външните фактори като интерес и привличане към мъжкия пол, емоционално състояние определят сексуалното желание. Отговорът е последователност от възбуда, плато, оргазъм и резолюция. Нарушенията, които са свързани със сексуалността, може да засегнат всеки един елемент формиращ сексуалността.

Сексуалните нарушения може да са резултат от емоционални промени или физиологични нарушения.

1.Намалено либидо – по този начин се означава намаленото сексуално желание. Този проблем се среща значително по-често при жени в зряла възраст. През периода на бременност и менопауза това е естествено и често сексуално нарушение.

Намаленото желание за сексуален контакт е водеща характеристика на това състояние. В резултат на това сексуалната стимулация не оказва въздействие върху жената. Женското либидо е пряко свързано с емоционалното състояние – преумората и стресът водят до подтискането му. За да се помогне за възстановяване на сексуалното желание, е необходимо да се установи причината за възникване на това нарушение. При млади жени може да е свързано със сексуални травми през периода на детството и пубертета или погрешно предаден модел в семейната среда. 

2.Липса на оргазъм – при много малък процент от жените 5 – 10% съществува истинска липса на оргазъм. Обикновено сексуалното желание е запазено, но двете нарушения може да се развият и едновременно. Нарушено достигане до кулминацията на сексуалния акт се наблюдава най-често при по-млади жени, които са започнали скоро да водят полов живот.

3.Диспареуния – това е болезненост по време на полов акт. Дискомфортът и болката може да са свързани с различни причини като наличие на възпалително заболяване на половите органи на жената или намалена лубрикация през фазата на възбуда. Много често това оплакване е при жени след раждане по естествен път. При наличие на разкъсвания, които налагат зашиване, е необходим по-дълъг период на възстановяване с оглед намаляване на болезнеността по време на полов контакт.

Повече за нарушенията в женската сексуалност може да прочетете в Puls.bg

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Женското либидо зависи от хормоните в момента. При жените са ту естроген, ту прогестерон.... Желанието е различно в различните дни от месеца. За разлика от мъжете, които винаги са готови.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми на курра за женското либидо. Важни са МОЕТО либидо и МОЯТ кеф!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е смешна,направо абсурдна.Основна причина:1.Вече не те обича
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надя Николова = Минко = Жена. Личностно мултиплициране.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не намалява женското либидо така както празния мъжки портфейл. Ай.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днешно общество, целия Свят е много зле.Караме жените да бачкат като равноправни на мъжете. Караме ги да раждат. Караме ги да готвят и чистят. Да гледат децата. Да гледат мъжа си и още и още...Не става пичове. Аз идвам от бъдещето и ще Ви кажа, че скоро нещата ще се променят. Първо ще се чудите, защо се случва "голямото зло" и после ще се сетите. Да ще бъде късно и все пак нещата ще се оправят. Ето какво ще се случи.През 2019 год. жените ще спрат да зачеват.Две години ще се води война, к
3
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До 1 Надя Николова си почива, щото утре има санитарен полуден! Треа си почисти компютъра, нали е ай-ти специалист!!!
2
8
 
5
 
! Отговори
Поля преди 7 години
Либидото ми е най-високо, докато смуча спарена, пенсионерска ***, а през това време домашният любимец ми отпаря аннала. СКР СКР :)
1
0
 
6
 
! Отговори
Питайте Надето преди 7 години
Заядливите чичаци, които пишат тук коментари с цел да дразнят Надето, ще я накарат да се отврати от секса.Наде, не им обръщай внимание, интересувай се от по-младите! :))