Русия може да легализира наркотици за медицински цели

Идеята е на Министерството на промишлеността и търговията
11 апр 2017 16:00, Екип на Bloomberg
9
Русия може да легализира наркотици за медицински цели

Руското министерство на промишлеността и търговията внесе за разглеждане от правителството законопроект, разрешаващ култивирането на опиатни растения с цел производство на медицински препарати. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на официален източник от ведомството.

Документът предлага да се разреши култивирането на опиатни субстанции за производството на 13 лекарствени препарата, 10 от които са включени в списъка на жизненонеобходими лекарства. Законопроектът също така предвижда култивирането на култури като опиумен мак например, както и производството на препарати от него, да бъдат монопол на държавата.

Към настоящия момент в Русия е разрешено отглеждането на подобни растения единствено за научни цели.

От търговското ведомство отбелязват също, че законопроектът вече е преминал стадия на обществено обсъждане, като също така е съгласуван със заинтересованите федерални органи на изпълнителната власт.

Повече по темата може да четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
18
 
! Отговори
Декриминализация преди 7 години
Страната продължава да е управлявана от бавноразвиващи се мутри.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мился че където хората са разумни, отговорни и амбициозни трябва закона да е като в Холандия и другите страни, които са гласували подобни закони за декриминализация. Като гледам нямат проблеми от това и не им се отразява негативно, особено на Холандия, там живеят едни от най-образованите хора и условията за живот са доста добри. И най-вече трябва да се спре с тази реклама, наркотици, та наркотици, това растение е мн повече билка, а няма нито един смъртен случай от употребата му като наркотик.
2
1
 
22
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Любопитно ми е какво разбират авторите под "опиатни растения". Илюстрирали са материала с марихуана, но тя не е опиат (производно на опиума)
1
0
 
38
 
! Отговори
Айдахо преди 7 години
Не наричайте марихуаната наркотик! Тя е опиат , както пише и в статията. Заглавието е просто търсен контраст - Русия и Наркотици.