5 причини защо ни е нужно следвеликденско детоксикиране

Здравословната детоксикация може да помогне за възстановяване на черния дроб
18 апр 2017 12:52, Михаела Лазарова
3
5 причини защо ни е нужно следвеликденско детоксикиране
Снимка: freeimages

Празниците са любимото ни време в годината. Имаме повече време за почивка, похапваме обилно. След като преминат дните на обилните трапези, излишните килограми не са единственото, с което трябва да се справим. Вижте 5 причини защо ни е нужно следвеликденско детоксикиране.

Нивата на кръвната захар

Нивата на кръвната захар са първите, които страдат от прекалено многото шоколади, козунаци, мазни храни. Захарта е храна, която дава енергия, но това е краткотраен процес. Питали ли сте се защо в края на великденските угощения се чувствате по-уморени, спи ви се, яде ви се още повече.

Причината се крие именно в скоковете на кръвната захар. Заедно с нея се повишават и нивата на инсулина. В резултат сме по-мудни, качваме излишно тегло и сме още по-гладни.

Черният дроб

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, който е отговорен за процеса на детоксикиране. Той има пряко въздействие върху регулирането на мазнините, хормоналния баланс, храносмилането и кръвообращението, защото се грижи за филтрирането на хранителните вещества и елиминирането на излишното.

Великденското преяждане, полято с алкохолни напитки, затруднява допълнително чернодробната функция. Натрупването на твърде много токсини от алкохола и нездравословната храна означава страдание за черния дроб (това се отнася и за функцията и здравето на бъбреците). Това може да отключи здравословни проблеми, включително и да повиши нивата на холестерола. Здравословната детоксикация може да помогне за възстановяване на черния дроб.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви са тия статии,какви са тия простотии
1
0
 
8
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 7 години
Който се е токсикирал - да се оправя !Аз си хапнах като човек ...